Gurbetçinin 230 bin lirasını dolandırdılar

Gurbetçinin 230 bin lirasını dolandırdılar

Hollanda'dan Aydın'a yerleşen Muammer Arpalı, kendisini polis ve savcı olarak tanıtan telefon dolandırıcılarına yıllarca tekstil fabrikasında çalışarak biriktirdiği parasını kaptırdı.

AYDIN - Yıllarca Hollanda'da çalıştıktan sonra Aydın'a yerleşen Muammer Arpalı'yı telefonla arayan ve kendilerini polis olarak tanıtan kişiler, “Hesabınızın bulunduğu banka yolsuzluk yapıyor. Hesabındaki tüm parayı çekip bizim söylediğimiz hesaba havale et” denilerek dolandırıldı. Hesabındaki 80 bin lirayı istenilen hesaba yatıran Arpalı, daha sonra da eve gelen birine 150 bin lirasını teslim etti.

Yıllarca gurbette biriktirmişti

Yıllardır biriktirdiği parasının dolandırılmasından dolayı çok üzgün olduğunu belirten Arapalı, “Sabahleyin bir telefon geldi. Ev telefonundan aradılar. Kendilerini komiser olarak tanıttılar. Bir bankada yolsuzluk olduğu ve operasyon yapılacağını söylediler. Bizi de çok korkuttular. Bizi kandırdılar bütün paralarımızı aldılar. Operasyon falan yalanmış. 80 bin lirasını bankadan havale ile gönderdik. 150 bin lirayı da bankadan para çektik ve eve gelip bizden teslim aldı” dedi.

Parasını dolandıranların bir an önce bulunmasını isteyen Arpalı, “Yıllarca Hollanda’da tekstil fabrikasında çalıştım bu paraları biriktirmek için. Şimdi yıllardır biriktirdiğim paralarım gitti. Biz de her gün televizyonlarda dolandırılanları izledik. Nasıl inanıyorlar diyorduk ama işte bizi de kandırdılar” dedi.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, üç hafta önce de benzer olayın yaşandığını ve 82 yaşındaki bir kişinin 350 bin lirasının dolandırıldığını, bu konuda vatandaşların duyarları olmaları gerektiğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
2 Yorum