Güney Kore ve Almanya askeri işbirliğini genişletme adımı

Güney Kore ve Almanya askeri işbirliğini genişletme adımı

Güney Kore Genelkurmay Başkanı Orgeneral Kim Seung-kyum ve Almanya'nın Genelkurmay Başkanı Korgeneral Carsten Breuer, iki ülke arasındaki askeri işbirliğini genişletme konusunda taahhütte bulundu.

Güney Kore haber ajansı Yonhap'a göre, Güney Kore Genelkurmay Başkanı Orgeneral Kim Seung-kyum ve Almanya Genelkurmay Başkanı Korgeneral Carsten Breuer, başkent Seul'de bir araya geldi.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Kim ve Breuer, Kuzey Kore'ye yönelik yaptırımlar ve Ukrayna-Rusya savaşı gibi konuları ele aldı.

İki lider, Hint-Pasifik bölgesinde istikrarın sağlanması için ordular arasındaki işbirliğini "genişletme ve derinleştirme" sözü verdi.

Kim, Almanya'ya ülkesine olan desteklerinden ötürü şükranlarını iletti ve ikili "dünyada ve Avrupa'da barışı teşvik etmek için birlikte çalışmayı" kabul etti.

Genelkurmay Başkanı Kim, Almanya'nın Kuzey Kore'ye uyguladığı yaptırımların Kore Yarımadası'ndaki barış ve istikrara katkıda bulunduğunu belirtti ve Almanya'yı Seul yönetiminin barış politikasını desteklemeye çağırdı.

Ayrıca Kim ve Breuer, Ukrayna'da uzun süren savaşla ilgili endişelerini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT