Güney Almanya'da kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı

Güney Almanya'da kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı

Güney Almanya, beklenmedik bir kar yağışıyla sarsıldı ve bölgede kar kalınlığı 10 santimetreye kadar ulaştı. Bu olağandışı meteorolojik olay, Mart ayının sonlarına doğru yaşanan sıcaklık dalgalanmalarının ardından geldi.

Baden-Württemberg'de Mart ayında Nisan havası yaşanırken, Swabian Alb ve Kara Orman bölgelerinde gece boyunca kar yağışıyla birlikte manzara beyaza büründü. Alman Hava Durumu Servisi'nden (DWD) bir meteoroloji uzmanı, özellikle 700 metre yükseklikten itibaren kar yağışının etkili olduğunu belirtti.

TRAFİKTE RİSK

En yoğun kar yağışı sabah saatlerinde Kara Orman'da Feldberg'de (10 santimetre) ve Freudenstadt'ta (7 santimetre) ölçüldü. Ancak bu kar yağışı, sadece doğal güzellikleri değil, aynı zamanda trafikte de riskler oluşturdu.

Kara Orman-Baar bölgesinde, buzlu koşullar nedeniyle bir otomobil sürücüsü, muhtemelen aşırı hızda olan bir polis aracına çarptı. Olayın ardından her iki sürücü de hafif yaralarla kurtuldu.

DWD, Baden-Württemberg için Pazar günü yağmur ve yüksek rakımlarda kar yağışı uyarısında bulunurken, gece boyunca kaygan yolların riskine dikkat çekti. Ancak, meteoroloji uzmanlarına göre, haftanın ilerleyen günlerinde hava şartlarının daha dostane hale gelmesi bekleniyor. Pazartesi gününden itibaren güneşin tekrar hüküm sürmesi ve sıcaklıkların dağlık bölgelerde 8 derece ile güney Baden'de 14 derece arasında değişmesi öngörülüyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT