Gümrük uyarıları yine dikkate alınmadı: 72 bin Euro'ya el konuldu!

Gümrük uyarıları yine dikkate alınmadı: 72 bin Euro'ya el konuldu!

Geçen hafta sonu, Horgoš, Gradina ve Batrovci sınır kapılarındaki gümrük görevlileri, polisle işbirliği içinde, birkaç yolcunun sınırdan 70 bin Euro, 600 gramın üzerinde iki altın külçe ve lüks bir "Chopard" kol saati geçirmesini engelledi.

22 ve 23 Nisan 2023 tarihlerinde Horgoš sınır kapısının giriş tarafında iki döviz kaçakçılığı vakası tespit edildi ve yaklaşık 72.000 Euro ele geçirildi.

Çek Cumhuriyeti'nden  tek başına Mercedes ile yabancı plakalı seyahat eden 52 yaşındaki bir adamın cebinde ve çantasında beyan edilmemiş 68 bin 800 Euro bulundu.

İzin verilen miktar yolcuya iade edilirken, 58.800 Euro'luk tutar yetkili mahkeme önündeki yargılamanın sonuna kadar alıkonuldu.

Bir gün sonra aynı kavşakta yapılan detaylı giriş kontrolü sırasında 55 yaşındaki bir adamın Slovak Cumhuriyeti'nden Sırbistan'a tek başına seyahat ettiği Audi'nin kapısında gizlenmiş fazladan 13 bin Euro bulundu. daha önce izin verilen miktarı 10.000 olarak bildirmiş ve göstermişti.

23 Nisan 2023'te Gradina sınır kapısında, gümrük görevlileri tarafından yapılan detaylı çıkış kontrolü sırasında,  bir Honda'da toplam 638 gram ağırlığında iki külçe altın bulundu. 

Söz konusu otomobilde iki yabancı uyruklu kişi Çek Cumhuriyeti'nden Bulgaristan'a seyahat etmekteydi ve bulunan  altının yaklaşık 7 bin 500 Euro değerinde olduğu tahmin edilen aracın değerinin üçte birini aştığı için otomobil, 2018 yılı sonuna kadar alıkonuldu. 

Bulunan destekleyici belgelere göre değeri yaklaşık 10.000 Euro olan pahalı bir "Chopard" kadın saatine 22 Nisan 2023'te Batrovci sınır kapısında el konuldu.

Pahalı saat, Sırbistan'a gitmek üzere Bosna Hersek'ten ayrılan evli bir çiftin bagajında ​​satın alma makbuzu ve doldurulmuş KDV iade formu ile birlikte orijinal kutusunda bulundu. 

10.000 Euro'yu aşmayan bir meblağın bildirim yapılmadan sınırdan geçilebileceğini ve yolcuların yanlarında taşıdıkları tüm değerli eşyaların bir suç nedeniyle geçici veya kalıcı olarak müsadere edilme riskini önlediğinden bildirilmesi gerektiğini gümrük memurları tekrar hatırlatıyor.

HABERE YORUM KAT
7 Yorum