Gümrük Muhafaza ekipleri şokta: 75 bin Euro'luk 'İNSAN SAÇI' ele geçirildi!

Gümrük Muhafaza ekipleri şokta: 75 bin Euro'luk 'İNSAN SAÇI' ele geçirildi!

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gerçekleştirilen operasyonda Türkiye'ye kaçak sokulmak istenen 68 kilogram değerinde insan saçı bulundu.

İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri ile Sabiha Gökçen Gümrük Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında yabancı uyruklu bir yolcu takibe aldı.

Söz konusu yolcu Tahran-İstanbul seferi yapan bir uçakla gelmişti ve bagajı x-ray taramasından geçirilerek kontrol edildi. Bagajda şüpheli bir yoğunluk tespit edilmesi üzerine ekipler hızla harekete geçti ve yolcuyu yakın takibe aldı. Yolcunun hareketlerini izleyen ekipler, onunla bağlantılı olduğu tespit edilen üç kişiyi daha belirledi.

Şüpheli yolcu, pasaport işlemlerini tamamlayarak yolcu salonuna girdi ve bagajlarını alarak çıkışa doğru ilerledi. Ancak, takip edildiğinden habersizdi. Ekipler, duruma müdahale ederek diğer yolcuları eşya kontrolüne yönlendirdi.

1.jpg

Şüphelilere ait eşyalar tekrar x-ray taramasından geçirildi ve ardından fiziki aramaya tabi tutuldu. Yapılan aramada, dört şüpheliye ait poşetlerde gerçek insan saçı bulundu. Operasyon sonucunda toplamda 68 kilogram ağırlığında ve 450 bağ insan saçı ele geçirildi. Saçların yaklaşık 75 bin Euro değerinde olduğu belirlendi.

Operasyon kapsamında ele geçirilen gerçek insan saçlarına el konulurken, olayla ilgili şüpheliler hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ile Sabiha Gökçen Gümrük Müdürlüğü ekiplerinin başarılı çalışması sonucunda, kaçakçılık faaliyetleri önlenmiş ve yasa dışı malzemeler ele geçirilmiştir.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum