'Gözlerimin önünde cayır cayır yanıp öldüler'

'Gözlerimin önünde cayır cayır yanıp öldüler'

Kundaklama sonucu çıktığı belirlenen yangında, 10 yaşındaki kızı Senem’i alevlerin arasından kurtaramayan ve yaralanan İnşaat İşçisi İsmail Ertunç, "Kızım ‘Baba, baba’ diye bağırıyordu. Gözlerimin önünde cayır cayır yanıp öldüler, kurtaramadım" dedi.

Fransa’nın Mulhouse kentinin ağırlıklı olarak göçmenlerin yaşadığı Bourtzwiller bölgesindeki sosyal konutta meydana gelen yangında üçü Türk, dördü çocuk beş kişi yaşamını yitirdi. Kundaklama sonucu çıktığı belirlenen yangında, 10 yaşındaki kızı Senem’i alevlerin arasından kurtaramayan ve yaralanan İnşaat İşçisi İsmail Ertunç, polise ifade verdi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Habertürk'ten Hüseyin Şentürk'ün haberine göre, minik kızını kaybetmenin acısıyla gözyaşı döken acılı baba şunları anlattı:

"Nihal kapıyı açıp bakınca ‘Yanıyoruz’ diye bağırdı"

i̇smai̇lertunc.png  “Eşimle televizyon izliyorduk. Patlamayla irkildik. Nihal kapıyı açıp bakınca ‘Yanıyoruz’ diye bağırdı. Eşim çocukları uyandırıp merdivenlere gitti. Işıklar yanmıyordu, zifiri karanlıktı. Ben de balkona koşup yangının nereden başladığına baktım. Ama koku ve duman her yeri kaplamıştı.

"‘Yangın var’ deyince kaçtılar"

Merdivenlerde göz gözü görmüyordu. Birinci kata kadar indim, nefes alamayınca komşunun kapısına tekme attım. Açılmayınca bağırarak yukarıya çıktım. 3’üncü kattaki diğer komşunun kapısına ulaştım. İçeri girdim, olaylardan habersizlerdi. ‘Yangın var’ deyince kaçtılar. Balkona çıkıp sarkarak alt kata indim, sonra aşağı atladım. Apartman kapısını açtım. Bodrum alev alev yanıyordu.

"Gözlerimin önünde cayır cayır yanıp öldüler"

İçeri girdiğimde Eyüp yerde yatıyordu. Onu alıp uzaklaştırdım. Tekrar alevlerin arasında daldığımda eşim ve komşum Oğuz Aksu’yu baygın halde dışarı çıkardım. Tekrar girdim binaya. Kızım Senem ‘Baba, baba’ diye bağırıyordu. Duydum ama gücüm yetmedi. Kızım bağırmaya devam etti. Diğer çocukların seslerini duyuyordum ama ne kızımı ne de onları kurtarabildim. Gözlerimin önünde cayır cayır yanıp öldüler, kurtaramadım hiçbirini.”

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Ertunç Ailesi 30 yıl önce Gümüşhane'nin Kelkit İlçesi'ne bağlı Balkaya Köyü'nden Edirne’ye göç etmiş, daha sonra Fransa’nın İsviçre-Almanya sınırındaki Mulhouse şehrine yerleşmişti.

mulhouse3.png

 

ekran-resmi-2017-07-12-21.30.23.png

 

HABERE YORUM KAT
1 Yorum