Goran Bregovic'in Moldova'ya girişine izin verilmedi

Goran Bregovic'in Moldova'ya girişine izin verilmedi

Balkan müziğinin önde gelen isimlerinden Goran Bregovic'in, konser vermek üzere gittiği Moldova'ya girişine izin verilmedi.

Moldova'da düzenlenen "Gustar Müzik Festivali"nin organizatörleri tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, başkent Kişinev'deki konseri için Moldova'ya gelen Bregovic'in, sınır polisi tarafından ülkeye girişine izin verilmediği belirtildi.

Festivalin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda da Bregovic'in şu ifadelerine yer verildi:

"Değerli Moldovalı dostlarım! Bugün Gustar Müzik Festivali'nde sahne alamamanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Kişinev Havalimanı'nda herhangi bir resmi açıklama olmaksızın Moldova'ya girişimizin engellenmesi bizi derinden hayal kırıklığına uğrattı."

"Bregovic'in müziğiyle dans etmek, Ukraynalıların mezarlarında dans etmekle eşdeğerdir."

Moldova Başbakan Yardımcısı Dumitru Alaiba da kendi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Bosna-Hersek kökenli Sırp-Hırvat besteci, gitarist ve şarkıcı Bregovic'in ülkeye girişine izin verilmediğini doğruladı.

Alaiba, paylaşımına yerel bir fotoğraf sanatçısının ifadesini de ekledi: "Bugün Goran Bregovic'in müziğiyle dans etmek, Rus saldırganlığının sonucunda hayatını kaybeden tüm Ukraynalıların mezarlarında dans etmekle eşdeğerdir."

Fotoğraf: - Flickr (CC BY-NC-SA 2.0)

HABERE YORUM KAT