Gizemli bağışçı Almanya'da külçe külçe altın dağıtıyor!

Gizemli bağışçı Almanya'da külçe külçe altın dağıtıyor!

Almanya'da kimliği belirlenemeyen bir kişi posta kutularına altın bıraktı.

Okulun bu altını tutup tutamayacağı şu anda tartışmalı. Hude yerel konseyi yakın zamanda oy kullandı ve oybirliğiyle yeşil ışık yaktı.

Toplumda bu kadar alışılmadık bir bağışın alınması ilk kez olmuyor. Bir yıl önce Peter Ustinov Okulu'nda bir zarf bulunmuştu. Bunda bir de altın külçesi var. Zarfın üzerinde yine “bağış” yazıyordu. Cuxhaven'da, son yıllarda iki kulübe isimsiz bir külçe altın bağışı gerçekleşti . Bağışları kimin yaptığı ve olayların aynı kişiyle ilgili olup olmadığı henüz bilinmiyor.

BİR ÇOCUK BAKICISINA İKİ KÜLÇE ALTIN

Altın bağışlarının ortak noktası özellikle çocuklarla çalışan kurumlar oluyor. Son vakada da durum aynı: Çocuk bakıcısı Marina Hoffmüller, Eylül ayının başında Delmenhorst'ta her biri 50 gram ağırlığında iki külçe altın buldu ve değeri neredeyse 6.000 Euro. Yine kimliği bilinmeyen bir bağışçı altını posta kutusuna bırakmıştı.

Delmenhorst ve Hude'daki altın bağışlarından elde edilen paranın tam olarak nasıl kullanıldığı artık ilgili kurumların meselesi. Hude'daki ilkokulda bağışın ne olacağından henüz emin değiller. Hoffmüller, Buten'e parayı finansman malzemelerine harcamak istediğini açıklıyor.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum