Getir, Alman rakibi Flink'i satın almaya hazırlanıyor

Getir, Alman rakibi Flink'i satın almaya hazırlanıyor

Almanya'da bir yıla aşkın süredir hizmet veren teslimat firması Flink, iddia edildiğine göre Getir'e satılmaya hazırlanıyor. Satış gerçekleşirse Getir, Almanya'da Gorillas'tan sonra Flink'i de satın almış olacak.

Berlin merkezli hızlı teslimat hizmeti Flink, faaliyete geçtiği bir buçuk yılın ardından zor günler yaşıyordu. Şimdi ise Türk teslimat devi Getir’in, daha önce Gorillas’ı satın almasının ardından Flink’i de bünyesine katmak istediği yönünde söylentiler dolaşıyor.

Ancak Getir’in tek ilgilenen taraf olmadığı, Hollandalı Just Eat Takeaway (Lieferando) şirketinin de Flink’e teklifte bulunduğu belirtiliyor.

ALMANYA'DA VARLIĞINI GÜÇLENDİRMESİ BEKLENİYOR

Flink, başlangıcından kısa bir süre sonra 1,8 milyar Euro değere ulaşarak dikkatleri üzerine çekmişti. Ancak şirketin talebindeki düşüş satış ihtimalini gündeme getirdi.

Flink yönetimi hafta boyunca bir satışın mümkün olabileceğini gösteren bir dizi görüşme gerçekleştirdi. Uzmanlar Getir’in, Almanya'da bu alanda genişleyeceği ve varlığını güçlendirebileceği iddia ediliyor. Her iki şirket de Abu Dabi’den milyar dolarlık varlık fonu tarafından destekleniyor. Bu fon teslimat hizmetlerine önemli yatırımlar yaparak sektördeki etkisini artırıyor.

Flink’in geleceği hakkında henüz net bir karar verilmediği, şirketin teklifleri değerlendirme sürecinde olduğu ifade ediliyor. Flink’in satışının sektördeki dengeleri değiştirebileceği düşünülüyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT