Gaziantepliler Frankfurt'ta buluşuyor

Gaziantepliler Frankfurt'ta buluşuyor

Avrupa ülkelerinde yaşayan Gaziantepliler, 1 Aralık'ta Frankfurt’ta düzenlenecek 12. Kültür ve Dayanışma Gecesi’nde buluşacak.

FRANKFURT - 2005 yılında kurulan Frankfurt Gaziantep Derneği tarafından, bu sene 12. kez düzenlenecek olan Geleneksel Gaziantep Kültür ve Dayanışma Eğlence Gecesi, Almanya’nın birçok kentinde yaşayan Gazianteplileri Frankfurt’ta bir araya getirecek.

01 Aralık 2018’de Frankfurt Saalbau Kültür Merkezi’nde (Saalbau  -Griesheim / Schwarzerlenweg  57 /  65933 Frankfurt am Main) adresinde yapılacak olan  gecenin tüm geliri bu kez Gaziantep’teki ihtiyaç sahibi çocuklar için harcanacak.

Frankfurt Gaziantep Dernek Başkanı Ökkeş Toy, “Dayanışma inceliktir. Gelin, 01 Aralık 2018 'de 12. Frankfurt- Gaziantep Kültür ve Dayanışma Gecesi’nde buluşalım. Hemşerilerimizi, Gaziantep dostlarını ve tüm güzel insanları aramızda olmaya çağırıyoruz" dedi.

Avrupa’da yaşayan Gaziantepliler arasındaki birlik, beraberlik ve dayanışma duygularının geliştirilmesini için çaba gösterdiklerini hatırlatan Toy,  geceye Avrupa'nın her ülkesinden hemşerilerinin katılacağını dile getirdi.

Gaziantep’in sevilen ve vazgeçilemez sanatçısı Faruk Lök, TRT sanaçısı Sevim Seçkin ve musiki üstatlarının renk katacağı gecede, Gaziantep tanıtım filmi, Gaziantep tarihi ve kültürü hakkında bilgiler, Gaziantep el sanatları sergisi, Gaziantep tarihi fotoğraf gösterisi, Türk hat sanatı, Gaziantep yemekleri ve baklavası da katılımcıların ilgisine sunulacak.

 

ökkes-toy.jpg

Dernek Başkanı Ökkeş Toy

kulturgecesi_2018_afis(a5).jpg

 

HABERE YORUM KAT