Gazeteci Uğurluoğlu: Bana yapılan saldırı Alman Federal Meclisi'nde bile gündem oldu, çok üzgünüm

Gazeteci Uğurluoğlu: Bana yapılan saldırı Alman Federal Meclisi'nde bile gündem oldu, çok üzgünüm
İYİ Parti'ye yakınlığı ile bilinen Yeniçağ Gazetesi'nde Sol Parti'nin Alman Meclisi'nde hükümete Türkiye hakkında verdiği soru önergesi geniş şekilde yer buldu.

Yeniçağ yazarı Orhan Uğurluoğlu, Sol Parti'nin önergesine Merkel Hükümeti'nin verdiği cevaplar üzerinde durarak "bakalım MHP ne yapacak?" sorusunu sordu. 

Merkel hükümeti soru önergesine şöyle yanıt vermişti: 

- "Federal Hükümet, MHP'nin siyasi taleplerinin Türk hükümet üyeleri arasında karşılık bulduğunu ve bu taleplerin düzenli biçimde yasalara girdiğini gözlemlemektedir.

- İlaveten Federal Hükümet, son yıllarda MHP çevresinden kişilerin devlet yapılarındaki oranının da fark edilir biçimde arttığına dair bilgi sahibidir."

Bunun yanında Türkiye'de gazetecilere yönelik saldırılar da soru önergesinde yer bulmuştu. 

Saldırıya uğrayan gazeteciler arasında bulunan Uğurluoğlu, Alman Sol Parti Milletvekili Jelpke'nin önergesindeki o bölümleri de köşesine taşıdı. 

Uğurluoğlu önergeye ilişkin şunları söyledi: 

"Değerli okurlarım,
Okuduğunuz gibi 15 Ocak 2021 tarihinde bana, Selçuk Özdağ'a ve Afşin Hatipoğlu'na yapılan saldırılar Almanya Federal Meclisi'nde dahi gündeme getirildi.
Canım Türkiye'm adına ne kadar üzüldüğümü kelimelerle anlatamam.
Bu menfur saldırıları yapanları da azmettirenleri de bir kez daha nefretle kınıyorum.
Onlar anlamazlar ama umarım Devlet Bahçeli ve MHP'liler gerekli tedbirleri alırlar."

Yazının ilgili bölümü şu şekilde: 

Jelpke önergede Türkiye'de düzenlenen saldırıları da şöyle gündeme getirdi:
- "Ülkücü kökenli Selçuk Özdağ, Afşin Hatipoğlu, gazeteci Orhan Uğuroğlu ve onlar gibi isimlere düzenlenen saldırılar hakkında da Alman hükümetinin bilgisi var mıdır?
- Benzer saldırıların Almanya'da meydana gelme tehlikesi var mıdır?"
Merkel Hükümeti de cevabında, Almanya'da benzer saldırılar olabileceği yönünde ellerinde bilgi bulunmadığını vurgulayarak şu yanıtı verdi:
- "Etkinlik ve gösteriler sırasında yaşanan provokasyonlar ve Türk aşırı sağcıların sahip olduğu düşman tiplemelerinin çokluğu göz önünde bulundurulduğunda, dernek çatısı altında örgütlü olmayan kimi Ülkücü gruplar genel bir şiddet eğilimi taşıyor.
- Türkiye kökenli aşırı sağcıların karıştığı, Alman güvenlik birimlerince tespit edilen şiddet olayları düşüktür ve bunlar daha çok gösteri veya etkinlikler çerçevesinde meydana geliyor."

Öte yandan Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli önergeyi veren Sol Parti'yi ve Alman Hükümeti'ni sert sözlerle eleştirmişti. Dün yaptığı açıklamada Almanya'yı FETÖ'ye kucak açmakla suçlayan Bahçeli'nin açıklamalarının tamamı için tıklayınız.