Gazeteci Ali Gülen: Belediyelerdeki 'insan kaçakçılığı' 2005 yılına dayanıyor ve FETÖ ile bağlantılı

Gazeteci Ali Gülen: Belediyelerdeki 'insan kaçakçılığı' 2005 yılına dayanıyor ve FETÖ ile bağlantılı

AKP'li belediyelerin usulsüz yollarla vatandaşları yurt dışına kaçırdığı haberlerine ilişkin konuşan Sözcü Almanya Temsilcisi Ali Gülen, bu işlemlerin FETÖ ile bağlantısına işaret ederek 2005 yılından beri yapıldığını ifade etti.

AKP'li belediyelerin para kazanmak için vatandaşları gri pasaport ile yurt dışına kaçırdığı yönündeki haberlere ilişkin konuşan Ali Gülen, Halk TV'de yayınlanan Can Coşkun'un sunduğu Haber Masası programında çarpıcı iddialar ortaya attı. Almanya'nın konuya ilişkin soruşturma başlattığını ve savcılıkların devreye girdiğini söyleyen Gülen, Ersin Kilit'in yalnız olmadığını ve tespit edilen diğer 6 kişinin sabıkalarının olduğunu ifade etti.

Gülen, Almanya'ya kaçırılan vatandaşların çoğunun uçakla götürüldüğünü ve 17-30 yaşları arasında olduğunu söyledi. Gri pasaportun diplomatik olması sebebiyle vize istemediğine dikkat çeken Gülen, bu pasaportun belediyeler tarafından satıldığını vurguladı. 

İLGİLİ HABER: Gri pasaportla Almanya'ya kaçan Türk: Ayda bir kuzu çeviriyoruz niye döneyim

'FETÖ'cüler ile bağlantılı, 2005'e dayanıyor'
25 bin vatandaşa gri pasaport verildiğini ifade eden Gülen, giden vatandaşların sürecine ilişkin Türkiye üzerinden karayoluyla gidenlerin Bulgar vatandaşlarıyla temasa geçtiğini, Bulgarlardan pasaport aldıklarını ve orada evlilik gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu kişilerin tespit edilmesi halinde bir daha Almanya'ya giremeyeceklerini ve sınır dışı masraflarını kendilerinin karşılayacağını söyleyen Gülen, "Bu iş 2005’ten beri FETÖ’cüler tarafından yapılıyormuş daha sonra bu iş devredilmiş" diyerek işin miladına işaret etti. 

Bütün parayı belediye almış
Bu yolla Almanya'ya götürülen işçilerle konuştuğunu söyleyen Gülen, bütün parayı belediyenin aldığını, aracılara çok az bir para verildiğini ifade etti. Bu durumun Türkiyeli vatandaşların vize almasını zorlaştıracağını vurgulayan Gülen, "Almanya, Dışişleri Bakanlığı’ndan aldığım duyumlar bu iki pasaporta geçici süre engel konulacağı yönünde. Bu işle birlikte Türkiye’nin yurt dışında çalışan memurları da töhmet altında kalmış durumda" ifadelerini kullandı. 

Almanya'da süreç nasıl işliyor?
Ali Gülen, Can Coşkun'un Alman yetkililer tarafından durumun tespitinin yapılamamış olması yönündeki sorusunu ise şöyle yanıtladı: 

Almanya’da pasaportların sisteme geçirilmiyor. Karayolunda özellikle hiçbir denetim yok. Hırsız direkt içerde, kamu kurumları tarafından hırsızlık yapılmış. Kısa zamanda tutuklamalar yapılacağı söyleniyor. Bu iş, organize işler Almanya örneğidir, para kaynağıdır. 

HABERE YORUM KAT