Gazeteci Ali Gülen: Asıl sorulması gereken soru SBK Türkiye'den gri pasaportla mı çıktı?

Gazeteci Ali Gülen: Asıl sorulması gereken soru SBK Türkiye'den gri pasaportla mı çıktı?

ABD'nin talebi üzerine Avusturya'da tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz hakkında Ali Gülen'den dikkat çeken bir iddia gündeme geldi.

Türkiye’de hakkında kara para soruşturması başlatıldıktan sonra yurtdışına çıkan ve bir daha dönmeyen SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz Avusturya’da tutuklandı. ABD ve Türkiye adli makamlarının iade talebinde bulunduğu Korkmaz için Avusturya mahkemelerinin vereceği karar bekleniyor.

Gazeteci Ali Gülen, HalkTV ekranlarında yayınlanan Kayda Geçsin programında Korkmaz dosyasının detaylarını anlattı. Davayı Viyana'da takip eden Ali Gülen çarpıcı bir iddia ortaya attı. Sezgin Baran Korkmaz'ın Türkiye'den gri pasaportla mı çıktığını soran Ali Gülen şunları ifade etti:

 "Bu önemli bir soru. Çünkü eğer burada oturma statüsü yoksa gri pasaport dışında bir pasaportla çıkmış olamaz. Çünkü burada uzun süre kalamaz bu durumda. Oturum yasalarını ihlal eder. Yani yeşil pasaportla çıkmış olsa 3 aydan fazla kalamaz. Normal pasaportla, normal vizeyle çıkmış olsa yine 6 ay 9 ay kalmış olamaz. Türkiye'den çıkış durumuna iyi bakmak lazım"
 

HABERE YORUM KAT