'Game of Thrones'tan daha iyisini yapacak gücümüz var'

'Game of Thrones'tan daha iyisini yapacak gücümüz var'

"Diriliş Ertuğrul" dizisinin yapımcı ve senaristi Bozdağ, "Vikingler'den, 'Game of Thrones'tan daha iyi projeler çıkaracak gücümüz var" dedi.

İSTANBUL - Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen "IFTV - Uluslararası İstanbul Film ve Televizyon Forum ve Fuarı"nın öğleden sonraki oturumunda TRT 1'de yayımlanan "Diriliş Ertuğrul" dizisinin yapımcı ve senaristi Mehmet Bozdağ'la dizinin oyuncularından Cengiz Coşkun konuşmacı olarak yer aldı.

"Diriliş Ertuğrul drama kurallarını yıktı"

Bozdağ, yaklaşık 9 ay ön hazırlık yaptıklarına dikkati çekerek, çadırları Aydın Didim'de özel olarak yaptırıp dizi için oba kurduklarını ve ilk bölümü 40 günde çektiklerini kaydetti.

Mehmet Bozdağ, Diriliş Ertuğrul'un dünyada 1,5 milyara yakın izleyicisi olduğu değerlendirmesini yaparak, Çeçenistan'da sporcuların müsabakaya "Diriliş" müziğiyle çıktığını ve dizi üzerine farklı ülkelerde tezler yazıldığını bildirdi.

Türk dizilerinin dünyada büyük işlere imza attığını vurgulayan yapımcı, "Bu dizinin neden bu kadar sevildiğini düşünüyorum. İslam dünyasında maalesef inandıkları değerler sisteminde bugüne kadar bu çapta bir dizi yapılmadı ya da 'Çağrı' filmi yapılıp orada bırakıldı. İnsanlarda müthiş bir hasret biriktirmiş bu konu." ifadelerini kullandı.

Dizilerin zaman zaman 2 saati geçen sürelerine değinen Bozdağ, şunları söyledi:

"Bu kadar uzun dizileri yapmayı ancak Türkler başarabilir ama bu, bir-iki yıl sonra dünyada elde ettiğimiz başarıyı gölgeleyecek. Çünkü artık yavaş yavaş format ithal etmeye başladık. 120 dakikalık diziyi senarist nasıl yazacak, yönetmen nasıl çekecek? Bunun süratle iyileşmesi gerekiyor. İnternetle beraber dünya dizilerine ulaşmak çok daha kolay. İyi bir bütçe ve zamanlamayla 45 dakika dizi çekiyorlar. 'Sen neden çekemiyorsun?' diyorlar. Diziyi bir haftada çekmek zorunda olduğunuz için 120 dakikalık diziyi yetiştirmesi kolay olmuyor ama 45, 60, 90 dakikalık sürelerimiz olsa, bu bütçelerle 'Vikingler'den, 'Game of Thrones'tan daha iyi projeler çıkaracak gücümüz var. Bunu sektördeki bütün yapımcılar adına söylüyorum."

 

ekran-resmi-2017-07-12-21.30.23.png

HABERE YORUM KAT