Fürth’te ilk Türk çocuk yuvası açıldı

Fürth’te ilk Türk çocuk yuvası açıldı

Nürnberg iki Türk kadını ilk Türk çocuk yuvasını hizmete soktu.

FÜRTH - Nürnberg yakınlarındaki Fürth kasabasında yaşayan iki Türk kadını 3’er çocuk sahipleri Türk Dili ve Edebiyatı ve Psikoloji mezunu Fatoş Kılınçaslan ile Sosyoloji okuyan Bahar Özdemir kentte Bahnhofplatz 6 adresinde, ilk Türk çocuk yuvasını (Kinderland) hizmete soktu.

Fürth Belediyesi Gençlik Dairesine bağlı olarak çalışacak olan yuva açılışında Bavyera Milletvekili ve aynı zamanda Meclis Uyum Komisyonu Başkan Arif Taşdelen, Türkiye Cumhuriyeti Nürnberg Muavin Konsolosu Mesut Doğan, DİTİB Fürth Başkanı Refet Avcı ile birçok Alman ve Türk davetli hazır bulundu.

Oyun bahçeli kreş 

Açılış konuşması yapan Milletvekili Arif Taşdelen, yuvanın uyuma katkı sağlayacağını inandığını belirterek, Kılınçaslan ile Özdemir’i kutladı. Diğer konuşmacılarda, yuvanın Fürth kentine hayırlı olması temennisinde bulundular. 150 metrekarelik yuvada, anneler Almanca derse alırken, çocuklarda emin ellerde bakılacak. Fatoş Kılınçaslan ile Bahar Özdemir bir rüyalarını gerçekleştirdikleri için sevinç içinde olduklarını dillendirdiler.

Taner Tüzün

HABERE YORUM KAT