"Fransa'ya Mondros'u kutlamaya mı gittiniz?"

"Fransa'ya Mondros'u kutlamaya mı gittiniz?"

Fransa'da 1. Dünya Savaşı'nın sona ermesinin 100. yıl kutlamalarına katılan Erdoğan'a tepki gösteren İYİ Parti lideri Akşener, "Türkler için 1. Dünya Savaşı İzmir'de bitmiştir" dedi.

ANKARA - Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Lideri Meral Akşener, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın Fransa'da 1. Dünya Savaşı'nın bitmesinin 100. yılı törenlerine katılmasını eleştirdi.

Akşener, "Beyefendi Fransa'da 1. Dünya savaşı'nın bitişini kutlamaya gitti. Türk milleti için 1. Dünya Savaşı 9 Eylül 1922'de İzmir'de bitmiştir. Türk milleti savaşın sonucunu tanımayan tek millettir. Galip devletler orada anladık, mağlubiyet metnini kabul eden Almanya orada onu da anladık. Peki kabul etmeyen Türk miletinin temsilcisi olarak orada ne işiniz var? 1. Dünya Savaşı'nı kabul etmeyen ve İstiklal Harbi'ni başlatan Meclis'i temsilen neden gittiniz oraya? Mondros'u kutlamaya mı gittiniz?" ifadelerini kullandı.

'Diz çöküp papazı verdin'

"Diz çöküp papazı verdin, bize saldırıyor dediğin dış güçlerle dost oldun. Eyy Trump'la Paris'ta yemek yiyorsun. 100 günlük eylem planı açıkladılar. 100 gün oldu ama sonuç sıfır" diye konuşan Akşener, "Bugün dövizi indirdik diye hava atanlar peki doğalgazın, elektriğin fiyatı indi mi? Zam yok diyorlar. Zam zaten yapıldı. Döviz düştüyse geri alın zamları. Sarayın bahçesindeki hurma ağaçları üşümesin diye yurtdışından araçlar getiriliyor. Onun hurma ağaçları üşümüyor ama benim vatandaşım bu kış üşüyecek" dedi.

HABERE YORUM KAT