Fransa ve İspanya'daki enerji maliyeti Almanların kafasını karıştırdı

Fransa ve İspanya'daki enerji maliyeti Almanların kafasını karıştırdı

Federal hükümet enerji fiyatlarını düşük tutmak için 200 milyar Euro harcamak zorunda olsa da, diğer Avrupa ülkelerinde enerji çok daha ucuz. Neden?

Almanya'da ocak 2023'ten itibaren elektrik fiyatı üst sınırının kilovat saat başına maksimum 40 cent olarak uygulanacağının kesinleşti.

Ancak mutlu olanlar, durumlarını Fransızlar veya İspanyollar gibi diğer AB vatandaşlarıyla karşılaştırdıklarında neşelerini kaybediyorlar.

Fransa'da tüketiciler kilovat saat elektrik için 17 cent ödüyor, yani Ocak 2023'ten itibaren sübvanse edilecek Alman tarifesinin yarısından az. İspanya'da düzenlenmiş tarife daha da düşük, 12 cent

Tüketici için çok daha iyi bir sonuç elde etmek için oradaki devletler Almanya'daki kadar elini cebine atmıyor .

İspanya'da santraller, ilgili talebi karşılamak için üretim maliyetleri sırasına göre devreye alınır. Önce en ucuzu yenilenebilir enerji, sonra kömür, son olarak da şu anda en pahalı enerji kaynağı olan gaz. Ortalama olarak, İspanya elektrik ihtiyacının yaklaşık yarısını yenilenebilir kaynaklardan karşılamaktadır. Hava koşulları uygunsa, üçte ikisini rüzgar ve güneş enerjisinden elde ediyor.

HABERE YORUM KAT