Fransa sele teslim: 13 ölü, 5 ağır yaralı, 1 kayıp

Fransa sele teslim: 13 ölü, 5 ağır yaralı, 1 kayıp

Fransa’da 20 kentte etkili olan şiddetli yağışlar ve su baskınları nedeniyle 13 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi ağır yaralandı, 1 kişi ise kayıp. Böyle bir yağışın 1891'den beri görülmediği belirtilirken ülkede kırmızı alarm ilan edildi.

PARİS - Fransa’nın güneyindeki Aude bölgesinde şiddetli yağışlar ve su baskınları nedeniyle 13 kişi yaşamını yitirdi, beş kişi ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı, bir kişi ise kayıp. Fransa İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Başbakan ve geçici İçişleri Bakanı Edouard Philippe’in incelemelerde bulunacağı bölgede yaklaşık 10 bin haneye elektrik verilemediği kaydedildi. 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Resmi rakamlara göre, Trebes kentinde dokuz kişi, Villegailhenc’de iki kişi, Villardonnel ve Villalier kentlerinde de iki kişi hayatını kaybetti, bir kişi kayboldu. Açıklamada, mahsur kalan vatandaşları tespit etmek için 5 helikopterin sürekli gözetleme turları attığı, itfaiye, jandarma ve askerlerin de kurtarma ve tahliye işlemleri için seferber edildiği belirtildi.

20181015_2_32875713_38112347_web.jpg

Kırmızı alarm verildi

Yaklaşık 20 kentte etkili olan su baskını ve sel nedeniyle kırmızı alarm verildi. Bin kişinin yaşadığı Pezens kentinin, yakınlardaki bir barajın taşma riski nedeniyle boşaltıldı. 

Ev ve iş yerleri göle döndü

Aude Valiliğince yapılan açıklamada, bölgedeki çok sayıda ev ve iş yerinde su seviyesinin 1,5 metrenin üzerine çıktığı aktarıldı. 

Vatandaşlara "evlerinizde kalın" uyarısı

Narbonne ve Carcassonne kentleri arasındaki tren seferlerinin iptal edildiği, bölgedeki çok sayıda köy ve küçük yerleşim biriminin tahliye edildiği, buradaki vatandaşların spor salonları ve belediyelere ait binalara yerleştirildiği belirtildi. 
Bölgede eğitime ara verildiği ifade edilen açıklamada, vatandaşlardan trafiğe çıkmamaları ve evlerinde kalmaları istendi. 

Şiddetli yağış ve selden etkilenen çok sayıdaki köprünün de kullanılamaz hale geldiği öğrenildi. Uzmanlar, bölgede 1891’den bu yana bu kadar şiddetli yağış görülmediği bilgisini verdi.

HABERE YORUM KAT