Frankfurt'tan üstsüz yüzme devrimi

Frankfurt'tan üstsüz yüzme devrimi

Frankfurt, yüzme kültüründe çığır açacak bir adım atmaya hazırlanıyor. Şehirdeki tüm açık ve kapalı havuzlarında, bikini ve mayo yerine üstsüz yüzme serbest olacak.

Berlin, Köln ve Hessen eyaletinin başkenti Wiesbaden gibi kentlerin ardından Frankfurt da bu devrimci adımı atıyor. Yeşiller, SPD, FDP ve Volt'tan oluşan Römer koalisyonu, "Frankfurt yüzme havuzlarında eşit haklar için bir önerge" sunarak cinsiyet ayrımcılığını sonlandırmayı hedefliyor.

Volt parlamento grubunun kadın politikası sözcüsü Britta Wollkopf, önergenin hayata geçirilmesiyle herkesin yüzme havuzlarında üst giyip giymeme konusunda özgür olacağını belirtiyor. Bu adım özellikle trans ve non-binary bireylere görünürlük ve güvenlik sağlayacak, ve havuz personeli bu konuda ekstra eğitim alacak.

CDU'nun da önergeye "rahat bir tutum" sergilediği bildiriliyor. Meclis Grup Başkanı Nils Kößler, diğer şehirlerde benzer uygulamaların rahatsızlık yaratmadığını belirterek, Frankfurt'un da bu değişime hazır olduğunu vurguluyor.

Önergenin kabul edilmesi durumunda, havuz işletmecileri ev ve havuz kurallarını değiştirmek zorunda kalacaklar. Bu adımın ardından Frankfurt'ta üstsüz yüzme sezonunun başlaması bekleniyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT