Frankfurt'ta "Lyme hastalığı" söyleşisi

Frankfurt'ta "Lyme hastalığı" söyleşisi

Frankfurt Haziran Kültür Evi, Nisan ayının son haftası Prof. Dr. Barbaros Çetin'i konuk alacak.

Frankfurt Haziran Kültür Evi, Prof. Dr. Barbaros Çetin'in katılımıyla "Yüzyılın salgını: Lyme hastalığı" başlıklı bir söyleşi düzenleyecek.

27 Nisan'da yapılacak etkinliğin çağrı metni şöyle:

Kronik yorgunluk, ani görme kaybı, ani sağırlık, tek veya çift taraflı yüz felci, uyku bozukluğu, vücudun tamamında gezen ağrılar, titreme, karıncalanma, psikolojik semptomlar, kalp çarpıntısı, sürekli baş ağrınız mı var? Öyleyse "Lyme Hastalığı"nızın olması, ihtimal dahilinde. Halk arasında hastalığı, bu ismiyle tanıyan çok az, çünkü Lyme bakterisi şizofreniden tutun da meme kanseri, MS, huzursuz bacak sendromu, kalp hastalıkları, bi-polar bozukluğu, Alzheimer'e kadar daha ismini sayamayacağımız 365'den fazla hastalığı taklit edebilen bir bakteri.

27 Nisan'da Sayın Prof. Dr. Barbaros Çetin, derneğimiz Haziran Kültür Evi'nde bu konuda bir bilgilendirme toplantısı yapacaktır. Prof. Dr. Çetin yıllardır Lyme Hastalığı üzerinde çalışan bir bilim insanı.

PROF. DR. BARBAROS ÇETİN KİMDİR?

1959 yılında Hafik/SİVAS’da doğan Çetin, Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’nde 1981’de lisans, 1983’de yüksek lisans ve 1987’de de doktora eğitimini tamamladı. 2000 yılında profesör ünvanı aldı. 2005 yılından beri, ”Kene Kökenli Hastalıklar (Vektörel hastalıklar) özellikle de “Lyme Hastalığı” konusunda başta Tıp Fakülteleri olmak üzere, çeşitli ortamlarda akademik konferanslar vermekte.

2016 yılından itibaren, merkezi ABD’de olan “Uluslararası Lyme ve İlişkili Hastalıklar Vakfı"nın (ILADS) Amerika ve Avrupa’da her yıl düzenlemiş olduğu Lyme Tıp Kongrelerine bilimsel çalışmalarıyla katıldı. Aynı Vakıf tarafından, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ/WHO) ve Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komiserliği (UNHRC) ile 2018 yılında yapılan Cenevre/İsviçre’deki toplantılara katılan 12 kişiden oluşan “Uluslararası Komite’ye (Ad-Hoc Committee)” seçildi. 2019 yılında Madrid'de Lyme Uluslararası Tıp Kongresi'nde, dünya bilim tarihin de ilk defa, yaklaşık 120 yıldır genetik bir hastalık olarak bilinen SMA’nın (Spinal Muscular Atrophy), aslında Lyme’ın taklit ettiği “sistemik bir hastalık” olduğunu, bilimsel kanıtlarıyla ortaya koydu.

Sayın Prof. Dr. Çetin, 19-21 Nisan tarihlerinde Münih'te yapılacak olan ILADS Konferansı için Almanya'ya geliyor.

HABERE YORUM KAT