Frankfurt'ta Gaziantep tramvayı

Frankfurt'ta Gaziantep tramvayı

Frankfurt Gaziantep Derneği, nostaljik tramvayda çiğ köfte ve baklava partisi düzenledi.

FRANKFURT - Frankfurt Gaziantep Derneği, Frankfurt’taki Türk toplumu temsilcilerinin katılıdığı geleneksel nostaljik tramvay partisini düzenledi. Frankfurt Trafik İdaresinden (VGF) kiralanan nostaljik tramvayda, katılımcılara çiğ köfte ve baklava ikram edildi.  

Gaziantepli vatman Ziya Ceylan kontrolünde Merkez Tren İstasyonu'ndan hareket eden tramvay, 2 saatlik yolculuk boyunca Gaziantep’in semtleri Şehreküstü, Eblehan, Suburcu, Galaaltı,  Maarif, Karagöz ve Tabakhane adı verilen temsili duraklardan geçerek küçük bir şehir turu attı.

Katılımcılar tramvaydaki grup tarafından seslendirilen yöresel türkülerle hoş vakit geçirerek memleket özlemi giderdiler.

Frankfurt Gaziantep Dernek Başkanı Ökkeş Toy, derneğin 2005 yılında kurulduğunu ve bu etkinliği 4 yıldır yaptıklarını söyledi. Toy, “Amacımız buradaki Türk toplumunun iş adamlarıyla, gazetecisiyle, siyasetçisiyle, sivil toplum kuruluşlarıyla ve dernekleriyle faaliyetler yaptığına dikkati çekmek ve Alman toplumuyla bir dostluk köprüsü oluşturmak” dedi.

Frankfurt’ta 30 Kasım'da düzenleyecekleri 13. Gaziantep Kültür ve Dayanışma Gecesi’ne tüm hemşerilerinin ve Gaziantep dostlarının katılmasını beklediklerini dile getiren Toy, “Birlikten güç doğar, Frankfurt’ta bu yıl da dayanışmanın inceliği sergilenecek” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT