Frankfurt’ta Gaziantep rüzgarı esecek

Frankfurt’ta Gaziantep rüzgarı esecek

Avrupa ülkelerinde yaşayan Gaziantepliler, Frankfurt’ta düzenlenecek olan 11. Kültür ve Dayanışma Gecesi’nde bir araya gelecekler.

FRANKFURT - 2005 yılından bu yana çalışmalarını Frankfurt Gaziantep Derneği çatısı altında sürdüren Gaziantepli gurbetçiler, bu sene 11. defa düzenleyecekleri Gaziantep Kültür ve Dayanışma Eğlence Gecesi’nde Frankfurt’ta bir araya gelecekler.

Avrupa’nın birçok şehrinden Gazianteplilerin buluşacağı akşam, 25 Kasım 2017 tarihinde, Schwarzerlenweg  57, 65933 adresindeki Frankfurt Griesheim Saalbau’da düzenlenecek. 

Almanya’nın birçok kentinde yaşayan Gaziantepliler Frankfurt’ta buluşuyorlar..

Her yıl düzenli olarak bağışlanan gecenin geliri, bu sene Gaziantep’teki ampute sporcuların ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılacak.

ökkes-toy.jpgFrankfurt Gaziantep Dernek Başkanı Ökkeş Toy, “Gelin, 25 Kasım 2017 'de 11. Frankfurt- Gaziantep Kültür ve Dayanışma Gecesi’nde buluşalım. Hemşerilerimizi, Gaziantep dostlarını ve tüm güzel insanları aramızda olmaya çağırıyoruz. Avrupa’da yaşayan hemşehrilerimiz arasında birlik, beraberlik ve dayanışma duygularının geliştirilmesini hedefliyoruz” dedi. 

Düzenlenecek gecede, Gaziantep tanıtım filmi, Gaziantep tarihi ve kültürü hakkında bilgi, Gaziantep el sanatları sergisi, Gaziantep tarihi fotoğraf gösterisi, Türk hat sanatı, Gaziantep yemekleri ve baklavası ziyaretçilerin ilgisine sunulacak.

Gaziantep’in sevilen ve vazgeçilemez sanatçısı Faruk Lök, Pop-star yarışmalarının yıldızı Adnan Orhan, Süper Aşık Damla ve Frankfurt’un Sevilen Musiki Üstadı Orhan Mercan ve ekibi geceye renk katacaklar.

kulturgecesi_2017_web(900x320).jpg

HABERE YORUM KAT