Frankfurt'ta Gaziantep rüzgarı esecek

Frankfurt'ta Gaziantep rüzgarı esecek

Avrupa'da yaşayan Gaziantepliler, Almanya'nın Frankfurt şehrinde düzenlenecek 13. Kültür ve Dayanışma Gecesi’nde bir araya geliyor.

FRANKFURT - 2005 yılında kurulan Frankfurt Gaziantep Derneği tarafından, bu sene 13. kez düzenlenecek Geleneksel Gaziantep Kültür ve Dayanışma Eğlence Gecesi‘de, Avrupa'nın birçok şehrinde yaşayan Gaziantepliler bir araya gelecek.

30 Kasım  2019’de Frankfurt Saalbau Kültür Merkezi’nde (Saalbau  -Griesheim / Schwarzerlenweg  57 /  65933 Frankfurt a. Main) adresinde düzenlenecek  gecenin tüm geliri bu kez, Gaziantep’teki ihtiyaç sahibi çocuklar için kullanılacak. 

Frankfurt Gaziantep Dernek Başkanı Ökkeş Toy, “Dayanışma inceliktir. ”Gelin, 30 Kasım 2019'de 13. Frankfurt - Gaziantep Kültür ve Dayanışma Gecesi’nde buluşalım. Hemşerilerimizi, Gaziantep Dostlarını ve Tüm Güzel İnsanları aramızda olmaya çağırıyoruz. “Birlikten güç doğar” unutmayalım “Avrupa’da yaşayan hemşehrilerimiz arasında birlik,beraberlik ve dayanışma duygularının geliştirilmesini hedefliyoruz dedi“. Türk ve Alman siyasetcilerinin onur konuğu olacağı gecede, Almanya’ya komşu olan ülkelerden Fransa,Belçika,Hollanda,Avusturya ve İtalya’daki hemşehrilerimizde katılacaklar dedi.

Düzenlenecek gecede, Gaziantep Tanımtım Filmi, Gaziantep Tarihi ve Kültürü hakkında bilgi, Gaziantep El sanatları sergisi, Gaziantep Tarihi Fotoğraf gösterisi , Türk Hat sanatı (Kaligrafi), Damaklara lezzet “Gaziantep Yemekleri ve Baklavası”, Gaziantep’in sevilen ve vazgeçilemez sanatçısı Faruk Lök, Pop Star sanaçısı Esra Sezer ve Müsiki Üstadları gecemize renk katacaklar.

HABERE YORUM KAT