Frankfurt'a yeni taşınan adam musluk suyundan şikayet etti: Acı ve tuzlu...

Frankfurt'a yeni taşınan adam musluk suyundan şikayet etti: Acı ve tuzlu...

Almanya'da farklı bölgelerde neden musluk sularının tadı farklı ? Frankfurt'a yeni taşınan bir adam musluk suyunun tadının acı ve tuzlu olduğundan şikayet etti.

Frankfurt'taki musluk suyunun kalitesi ve tadı hakkında internette bir tartışma çıktı. Frankfurt'ta yeni taşınan biri musluk suyuyla ilgili yaptığı paylaşımda tadıyla sadece klorlu değil aynı zamanda acı ve tuzlu garip bir tadı olduğunu söyledi.

Vatandaş, bunun yeni binasındaki tesisat ve hatlarla ilgili olabileceğinden şüphelendiğini paylaştı. Peki gerçek sebebi ne ?

Bu paylaşıma birçok farklı yorum geldi. Bazıları Frankfurt musluk suyu için "aşırı sert, yani çok kireçli"  olduğunu söyledi. Başka bir kullanıcı, Frankfurt'taki musluk suyunun aslında klorlu olduğunu dile getirdi.

Hessenwasser ve Mainova

Frankfurt'taki içme suyu tedarikçisi Mainova'dır. Kendi bilgilerine göre, bölgesel bir su tedarikçisi olarak Hessenwasser, diğer şeylerin yanı sıra Mainova  aynı zamanda kalite kontrolünden de sorumlu.

Peki Frankfurt'taki suyun tadı neden kuzey Almanya'dakinden farklı olsun?

Hessenwasser, sorulduğunda Frankfurt'un içme suyunun çeşitli çıkarma alanlarından geldiğini bildirdi. Hessian Ried'den, Frankfurt şehir ormanındaki su tesislerinden ve Wetterau ve Vogelsberg/Spessart'tan içme suyu var. Hessenwasser'in bir sözcüsü, "Suyun çıkarıldığı toprak altının kökenine ve jeolojisine bağlı olarak, mineral içeriğinde ve dolayısıyla su sertliğinde ve tadında farklılıklar var." diye açıklıyor.

Örneğin Vogelsberg ve Spessart'taki kaynaklardan gelen su çok yumuşak, yani mineral bakımından düşük.Hijyenik nedenlerle, kaynak suyu örneğin şiddetli yağmur sırasında yüzey suyunun etkisinden çok iyi korunmadığından, daha fazla klor katılıyor.

ARTI49

 

HABERE YORUM KAT