Frankfurt Oyun Fabrikası'ndan muhteşem başlangıç

Frankfurt Oyun Fabrikası'ndan muhteşem başlangıç

Frankfurt Oyun Fabrikası oyuncuları, ilk oyunlarında tiyatroseverlerden büyük alkış aldılar.

FRANKFURT - Frankfurt'ta yeni kurulan tiyatro topluluğu Frankfurt Oyun Fabrikası, ilk oyunu "Her Hırsız Haydut Değildir" ile tiyatroseverlerin karşısına çıktı.

Önceki gün Frankfurt'ta bulunan Alman Sendikalar Birliği'ne (DGB) ait olan U68 JugendClub'da ilk performansını sergileyen grup, izleyicilerden büyük alkış aldı. 

Tamamen dolan salonda Nobel ödüllü Dario Fo tarafından komedi-fars türünde yazılan oyunu sahneye taşıyan oyuncular Metin Can Ayduran, Simten Ertürk, Egemen Demir, Damla Avcı, Derya Kargün, Abdullah Tektaş ve Buket Savaş beğeniyle izlendi.

Oyun sonrası yaplan söyleşide okuma atölyeleri ile başlayarak birkaç aylık bir süre zarfında oyunun çıkma süreci ele alındı ve Frankfurt Oyun Fabrikası'nın toplumumuzun gençlerinin daha çok okuyarak sanatsal etkinliklere katılması ve kollektif bir şekilde üretim yapması için kurulduğu vurgulandı.  

Yönetmen Metin Ayduran, 25 Kasım 2018'de yeniden atölye çalışmalarına başlayacak olan grubun oyun için şimdiden teklifler aldığını ve en kısa zamanda tekrar tekrar oynamak için sabırsızlandıkları söyledi. 

Frankfurt Oyun Fabrikası, kısıtlı olanaklarla ve büyük emeklerle sahneye taşıdıkları oyunları için tiyatroverlerden destek bekliyor. 
 

HABERE YORUM KAT