Frankfurt Oyun Fabrikası sahne alıyor

Frankfurt Oyun Fabrikası sahne alıyor

Frankfurt Oyun Fabrikası, 18 Kasım Pazar günü tiyatroseverlerin karşısına çıkıyor. 'Her Hırsız Haydut Değildir', Almanca üst yazıyla Türkçe oynanacak.

FRANKFURT - Almanya'nın Frankfurt şehrinde yaşayan bir grup genç, Frankfurt Oyun Fabrikası'nu kurarak Türkçe tiyatro çalışmaları başlattı. Tiyatro üzerine sürekli atölyeler ve eğitimler düzenleyen gençler, 18 Kasım 2018 Pazar günü saat: 20:00'de ise seyircili genel prova ile tiyatroseverlerin karşısına çıkacaklar.

Dario Fo tarafından yazılan "Her Hırsız Haydut Değildir” adlı oyun, Untermankai 68, 60329 Frankfurt am Main adresindeki DGB Haus'da sahnelenecek.

Seyircili genel provada, Metin Can Ayduran, Simten Ertürk, Egemen Demir, Damla Avcı, Derya Kargün, Abdullah Tektaş ve Buket Savaş sahne alacaklar. 

Zenginlerin yaşadığı bir mahallede hırsızlık yapmaya kalkan bir hırsızın, birdenbire kendisini içinde bulduğu komik durumları anlatan oyun, 1958 yılından bu yana dünyanın birçok ülkesinde başarıyla sahnelendi.

'Tiyatro insanları birleştirir'

Tiyatronun tüm sanat dallarını içinde barındıran çok güzel bir sanat dalı olduğunu kaydeden Frankfurt Oyun Fabrikası Yönetmeni Metin Can Ayduran, "Tiyatronun insanları birleştiren, uyumlulaştıran, kendimizi ve birbirimizi anlamamızı kolaylaştıran, eğlendiren, bazen de üzen, bazen çekip gitme isteği, bazen de dünyayı kucaklattıran yanlarını seviyoruz. Tiyatro sayesinde kendimizden başlayarak, insanı seviyoruz. Tiyatro sayesinde dünyanın güzelleşebileceğini ve hatta değiştirilebileceğine inanıyoruz. Doğduğumuz ülkeyle sınırlı kalmayıp, yaşadığımız her yerde, herkesin derdini kendi derdimiz ediniyoruz" dedi.

'Fabrika gibi üretmek istiyoruz'

Popülistlik yapmadıklarını ve bir fabrika gibi sürekli üretmek istediklerini belirten Ayduran, "Bu nedenle isim olarak “Frankfurt Oyun Fabrikası'nı” seçtik. Toplumun çoğunlukla gençlerinin daha çok okuyarak, üretim yapması, sadece tiyatro ile sınırlı kalmayarak, diğer sanat dallarında da ilgisi ve isteği olan insanlarla birlikte bir üretim yapması hayaliyle kurulduk. Herhangi bir kâr kaygımız yok ancak başta çalışma ve sahneleme yeri bulmak için vereceğiniz desteklere her zaman açığız" ifadelerini kullandı.

Bilgi için:  015147040230

AYRINTILI BİLGİ İÇİN BURAYI TIKLAYIN

ekran-resmi-2018-11-15-16.30.39.png

HABERE YORUM KAT