Frankfurt Bira İsyanı’ndan 150 yıl sonra Almanya'daki fabrikalar tekrar zor durumda

Frankfurt Bira İsyanı’ndan 150 yıl sonra Almanya'daki fabrikalar tekrar zor durumda

Frankfurt Bira Ayaklanmaları, Almanya'nın en büyük toplumsal huzursuzluk olaylarından biri olarak tarihe geçmişti. Olaylardan 150 yıl sonra ülkede bira fiyatlarının artışı gündeme geldi.

Frankfurt'ta gerçekleşen Bira Ayaklanmaları, 1873 yılında şehirdeki bira fiyatlarındaki artışa karşı bir protesto hareketiydi. O dönemde bira, Almanya'da halkın en önemli içeceği olduğu için, bira fiyatlarının yükselmesi halkın büyük bir kısmını olumsuz etkilemişti. Ayaklanmalar sonucunda, halkın bira tüketimine erişimi daha uygun hale getirildi ve bira üreticileri fiyatları düşürmek zorunda kaldı.

Şimdi ise Almanya, tekrardan bira kriziyle karşı karşıya. 2020 yılında tüm dünyayı sarsan Almanya'daki birçok bira fabrikasının kapatılmasına veya üretimlerini azaltmasına neden oldu ve bu da sektörün ekonomik olarak zor zamanlar geçirmesine yol açtı.

2023 yılında  Alman Bira Üreticileri Derneği'nin yaptığı bir analize göre, gaz ve elektrik maliyetlerine ek olarak, özellikle bira maltı, karbondioksit ve ambalaj malzemeleri son zamanlarda daha pahalı hale geldi.

İstatiskler sunan Alman şirketi Statista'ya göre sadece 2022'de bira fiyatları bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 5,6 arttı.

Artan bira üretim maliyeti Almanya'daki birçok şirketin zor duruma düşmesine neden oldu. Radeberger Grup, geçtiğimiz yıl Frankfurt'taki Binding bira fabrikasını kapatacağını duyurdu.

Alman parodi partisi Die Partei, bu gelişmelerin ardından Frankfurt Bira Ayaklanmaları'nın 150.yıldönümü olmasıyla da Frankfurt'ta bir protesto çağrısında bulundu.

Öte yandan Almanya'daki bira sektörü belirsiz bir gelecekle karşı karşıya olsa bile, birçok üretici ve tüketicinin sektörün hayatta kalması için çalıştığı görülüyor.

ARTI49

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT