Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tuncer göreve başladı

Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tuncer göreve başladı

Siyasetbilimci Erdem Tuncer Frankfurt Başkonsolosu olarak göreve başladı. ESGY-I Enerji Dairesi eski Başkanı Tuncer, göreve başlar başlamaz yaptığı açıklamada “Kapımız daima açık” dedi.

Dışişleri Bakanlığı‘nın dış teşkilatının en yüksek kayıtlı vatandaş̧ sayısına sahip misyonları arasında yer alan Frankfurt Başkonsolosluğu’nda görev değişimi gerçekleşti. Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü mezunu 40 yaşındaki Erdem Tuncer Frankfurt Başkonsolosu olarak önceki gün göreve başladı. İstanbul-Bakırköylü Tuncer 1947 yılından beri faaliyette olup Almanya'daki ilk Başkonsolosluklarımız arasında yer alan Türkiye Cumhuriyeti'nin Frankfurt'taki 25. Başkonsolosu olarak görevi devraldı. 

BİRLİK VURGUSU

Konuya ilişkin yazılı bir basın açıklaması yapan Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tuncer, şu değerlendirmelerde bulundu. 

“Bu büyük ve onurlu görevi en iyi şekilde yerine getirmek temel hedefim olacaktır.  Daha önce Frankfurt Başkonsolosu olarak görev yapan değerli meslektaşlarım gibi, görev bölgemiz olan Hessen eyaleti nezdinde ülkemizi layıkıyla temsil etmek, bu eyaletle ekonomik, kültürel, sosyal ve insani ilişkilerimizi derinleştirmek; vatandaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerini etkin ve süratli şekilde yanıtlamak, onların hak ve menfaatlerini korumak; toplumumuzun birlik ve beraberliğini pekiştirmek ve hizmet kalitemizi arttırarak geliştirmek keza temel amaçlarım arasında yer alacaktır. Başkonsolosluğumuzun kapıları tabiatıyla sizlere daima açıktır.” 

Daha önce OECD Daimi Temsilciliği-Daimi Temsilcilik Müsteşarı ve Paris Büyükelçiliği-Büyükelçilik Müsteşarı olarak da görev yapan Başkonsolos Tuncer, konsolosluk işlemleri hakkında bilgi edinmek ve bazı işlemlere yönelik randevu almak için e-konsolosluk uygulamasının (www.konsolosluk.gov.tr) hizmette olduğuna da işaret etti. 

Tuncer  Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki Konsolosluk Çağrı Merkezinin de (+49 30 30 80 70 90) haftanın 7 günü 24 saat hizmette olduğunu,  acil durumlarda ise nöbetçi telefonun (+49 160 966 522 70) aranabileceğini kaydetti. Başkonsolos Erdem Tuncer açıklamasında, “Yeni iletişim kanallarının da faaliyet ve çalışmalarımız hakkında daha hızlı ve kolay bilgi edinebilmeniz açısından çok yararlı olduğunu düşünüyorum. Bu çerçevede internet sitemizi ve Başkonsolosluğumuzun sosyal medya hesaplarını takip etmenizi öneriyorum“ ifadesine yer verdi.

Başkonsolos Erdem Tuncer’in yarın yani 18 Eylül cuma günü saat 12.15’de Frankfurt Münchnerstrasse üzerindeki Türk esnafını ziyaret edeceği, ardından Frankfurt DİTİB Merkez Camisi’nde vatandaşlarımızla birlikte öğle namazı kılacağı bildirildi.

+49 – FRANKFURT

HABERE YORUM KAT