Fırtına hasarını sigorta karşılar mı?

Fırtına hasarını sigorta karşılar mı?

Almanya’yı etkisi altına alan “Ignatz” fırtınası, 50.000 hanenin elektriksiz kalmasına sebep oldu. Fırtınadan etkilenen ağaçlar, otomobil ve evlerin üzerine devrildi. Hamburg için fırtına uyarısı verildi.

Ignatz gibi şiddetli fırtınalarda ciddi hasarlar meydana gelmektedir. Bu fırtınada ağaçlar kökünden sökülür, arabaların ve evlerin çatılarına zarar gelir. Ayrıca fırtınalar, nesneleri havada taşıyarak, açık havada bulunan herkes için tehlike oluşturmaktadır.

Kendimi fırtınalara karşı nasıl sigortalayabilirim?

Kapsamlı bir fırtına hasarı sigortası genellikle bulunmaz. Fırtına sonrası, hangi hasarın meydana geldiğini ayırt etmek önemlidir;

Dairedeki eşyalar için: Ev Eşyası Sigortası

Arabalar için: Kısmen Kapsamlı Sigorta

Binalar için: Konut Sigortası

İnşaat hasarları için: İnşaat Sigortası

Üçüncü şahıs zararı için: Sorumluluk Sigortası

Çoğu sigorta şirketi, poliçeye dahil olması durumunda yalnızca rüzgar gücü 8 ve daha şiddetlisi için ödeme yapar. Bölgenizdeki fırtına şiddetini, hasar raporuyla birlikte sigorta şirketine kendiniz sağlamanız gerekir.

Neden sorumluluk sigortasına ihtiyacım var?

Sorumluluk sigortası, göz ardı edilen günlük risklere karşı koruma sağlar. Örneğin, balkonda bulunan bir saksı yoldan geçen birinin kafasına düşerse, saksı sahibi ilgili kişinin uğrayacağı her zarardan sorumludur. Bu, daha şiddetli yaralanmalarda daha pahalı hale gelebilir. Mali sorumluluk sigortası ayrıca çatıdan düşen kiremit yaralanmalarını da kapsar. Sorumluluk sigortası yalnızca diğer kişilere veya mülklere verilen zararı kapsar.

Sigorta arabamın hasarını karşılar mı?

Kısmi kapsamlı sigorta, motorlu taşıt sorumluluğuna ek bir korumadır. Kısmi kapsamlı sigorta araçların: fırtına, dolu, sel, yangın, patlama, hırsızlık, cam kırılması, kaya düşmesi veya yabani hayvan saldırması gibi kazaların masraflarını karşılar.

Mülkiyet sigortası neleri kapsıyor?

Mülkiyet sigortası, evi fırtına, yangın, yıldırım düşmesi, patlama veya doludan kaynaklanan hasarlardan korur. Tavan ve zemin gibi tüm bileşenlerin yanı sıra, eve ait olan elektrikli cihazlar hariç tüm parçaları kapsar.

Konut sigortası hangi masrafları karşılar?

Bir bina yıkılırsa, yeniden inşa masraflarını konut sigortası karşılar. Bir bina hasar görürse sigorta, onarım masraflarını ve sigortalının kendi dairesini artık kullanamayacak durumda olması halinde on iki aya kadar olan kira masraflarını karşılar. Ayrıca, binanın kiralanan kısımları artık kullanılamıyorsa, sigorta kira kaybını tazmin eder.

Ev eşyası sigortası ile neler sigortalanır?

Sigorta dairedeki tüm taşınabilir nesneleri kapsar. Buna mobilya ve halıların yanı sıra oyuncaklar, yiyecekler, giysiler ve DVD oynatıcı gibi elektronik cihazlar da dahildir. Mücevher, madeni para, antika veya nakit para gibi değerli eşyalar da sigortalanır. Bununla birlikte, sigorta şirketi yalnızca belirli bir azami miktara kadar, genellikle sigortalı tutarın yüzde 10 ila 25'i kadar tazminat öder. Burada sigorta genellikle yalnızca nesnelerin doğrudan zarar görmesi durumunda ödeme yapar.

Evin dışındaki eşyalar sigortaya dahil midir?

Ev sigortasında sınırlı bir süre için ev dışında kalan nesneler de sigortalanır. Ancak bu, en fazla üç aylık bir süre için geçerlidir.  Ek olarak, tazminat, sigortalı tutarın belirli bir yüzdesi ile sınırlıdır. Örnek olarak: Başka bir yerde mevsimlik bir işiniz olduğu için uzun süre dairenizde kalmıyorsanız, ikinci eviniz için de ev sigortası yaptırmalısınız.

Bir konut sigortası için sigorta tutarı ne kadar yüksek olmalıdır?

Toplam sigorta değeri, ev eşyalarının tüm değerini karşılamaya yetecek kadar olmalıdır. Tüm ev eşyalarını tek tek listelemek çok zaman aldığından, sigorta şirketleri metrekare başına genellikle 650 ila 700 Euro arasında sabit bir miktar teklif ediyor.

Dikkat: Herhangi bir kayıp durumunda, sigorta bedelinden fazlasını ödemez. Bu nedenle, değerli eşyaya sahip olan herkes, sabit fiyatın acil bir durumda tüm masrafları karşılayıp karşılamadığını kontrol etmeli ve gerekirse daha yüksek bir yıllık ücreti kabul etmelidir.

İnşaat sigortası nedir?

İnşaat sigortası, inşaat aşamasında binaya ve mala gelebilecek zararlardan sorumludur. Mülk üzerindeki üçüncü şahıs mülkiyeti de korunur: henüz ödemesi yapılmamış tuğlalar, iskeleler ve kaplamalar. Tesisler, özel iskele veya aletler sigortaya dahil değildir. Ancak, sadece henüz tamamlanmamış veya henüz onaylanmamış inşaat bölümlerinden sigorta sorumludur.

Yangın sigortası mantıklı mı?

Kaynak ekipmanlarından uçan kıvılcımlar, patlayan gaz tüpleri, yıldırım gibi birçok yangın riski vardır. Şantiyede fiilen hasar meydana gelirse, yangın sigortası, yangın söndürme çalışmaları, yangınla mücadeleden kaynaklanan hasarlar ve gerekirse yeniden yapılanma için ödeme yapar. Bu sigorta bir zorunluluktur. Bir banka inşaatı finanse ediyorsa, kredi için ön koşullardan biri de yangın sigortasıdır.

Artı49 Haber Merkez

Haber: Tuğba Ünal

HABERE YORUM KAT