Firari Can Dündar'dan Almanya neden Erdoğan'ı destekliyor çıkışı!

Firari Can Dündar'dan Almanya neden Erdoğan'ı destekliyor çıkışı!

Türkiye’nin demokratik problemleri var… Avrupa’da yaşayan bazı “aydın” kimlikli kişiler Türkiye’nin problemlerinin çözümü için Almanya’dan medet umuyor. Can Dündar da bunlardan biri…

Firari Can Dündar Almanya’nın Türkiye olan iyi ilişkileri nedeniyle isyan etti. Kendisine “Almanya neden Erdoğan’ı destekliyor” sorularının sorulduğunu belirten Dündar, “Almanya desteklemiyor, Alman hükümeti destekliyor” dedi.

Merkel’i de hedef tahtasına oturtan Dündar’ın, Türkiye’deki demokratik problemlerin çözümünü Almanya’da araması dikkat çekti.

Dündar’ın Adilmedya adlı sitede kaleme aldığı yazı şu şekilde:
 

Almanya neden Erdoğan’ı destekliyor?
 
Sevgili dostlar,
      Almanya’da olduğumu bilen dostlar arayıp soruyor:
“Almanya niye böyle yapıyor? Neden Erdoğan’ı destekliyorlar?”
Düzeltiyorum:
“Almanya desteklemiyor, Alman hükümeti destekliyor.”
Almanya Başbakanı Merkel, Mülteci Anlaşması’nın yıldönümünü kutlarken, “Türkiye’nin güvenilir bir partner olduğunu” söyledi.
Şansölye’nin bunu söylediği hafta, “güvenilir ortak” Türkiye’de olanlardan sadece birkaç başlık vereyim:
Türkiye’nin üçüncü büyük muhalefet partisi HDP için kapatma davası açıldı.
Ömer Faruk Gergerlioğlu, bir tweet’i yeniden tweetlediği için mahkûm edildi, Meclis’te polis baskınıyla gözaltına alındı.
Hükümet,  İstanbul Sözleşmesi’nden çekildi.
Bunlar, her gün yaşanan binlerce hukuksuzluktan, insan hakları ihlallerinden, demokrasiye yönelik saldırılardan sadece birkaçı… Türkiye bir olağanüstü hal rejimi altında hızla otoriter bir “tek adam rejimi”ne sürükleniyor. Bu mudur Almanya’nın “güvendiği ortak”?
Biliyoruz ki, Berlin’in Erdoğan’dan beklentisi, mültecileri tutması, Yunanistan’la dalaşmaması, Rusya’ya yanaşmaması, Akdeniz’de sorun yaratmaması…

Artı49 Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
1 Yorum