Finans uzmanları açıkladı, erken emeklilik artık bir hayal

Finans uzmanları açıkladı, erken emeklilik artık bir hayal

60'lı yaşlarda emekli olmak genç nesil için gerçekleşmesi mümkün olmayan bir hayal gibi görünüyor. Uzmanlar gelecekte erken emekliliğin ne tür sorunlarla karşı karşıya olduğunu açıkladı.

Almanya'da çoğu çalışan için altmışlı yaşlarda emekli olmak, uğruna çabalamaya değer bir şey. Ancak uzmanların analizine göre finansçılar ve demograflar bu hayalin modern dünyada gerçekleşebilirliği konusunda şüpheleri var.

Yatırım şirketi BlackRock'ın CEO'su Larry Fink'e göre, ortalama yaşam süresinin uzaması, sosyal güvenlik ağlarının gerilemesi ve artan hayat pahalılığı göz önünde bulundurulduğunda, 65 olan geleneksel emeklilik yaşının artık çoğu kişi için ulaşılabilir olmadığını söyledi.

Şirketin yatırımcılarına kısa süre önce gönderdiği bir mektupta Fink, "emekliliğin 30 yıl öncesine göre çok daha zor bir uğraş olduğu" ve 30 yıl sonra daha da zor olacağı uyarısında bulundu. Bunun başlıca nedeni, dünya genelinde ortalama yaşam süresinin 67 yıldan 73 yıla yükselmiş olması ve 2050 yılına kadar her altı kişiden birinin 65 yaş ve üzerinde olacağı gerçeği.

BİRİKTİREMEYECEĞİ BİR MİKTAR

Bu nedenlerle, dünya genelinde pek çok çalışan geleneksel emeklilik yaşı olan 65'in ötesinde çalışmak zorunda kalacak. Sigorta şirketi Northwestern Mutual'ın verilerine göre, ABD'li çalışanlar güvenli bir emeklilik için kişi başına yaklaşık 1,3 milyon dolara (1,19 milyon Euro) ihtiyaç duyulacağını tahmin ediyor. Bu miktar çoğu insanın 60 yaşına kadar biriktiremeyeceği bir miktar.

BÜYÜK MALİ SORUNLARI VAR

Almanya'da emekliler arasında halihazırda büyük mali sorunlar var. Federal istatistiklerin özel bir analizi, neredeyse her iki emekliden birinin net 1250 Euro'nun altında bir gelirle yaşadığını ortaya koydu. Bunların 5.3 milyonu kadın ve bu da tüm Alman emeklilerin yüzde 53.5'ine tekabül ediyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT