Ferhan Şensoy Frankurt Türk Tiyatro Festivali'ne damga vuracak!

Ferhan Şensoy Frankurt Türk Tiyatro Festivali'ne damga vuracak!

Frankfurt Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Kamil Kellecioğlu, 1 ile 7 Eylül arasında Frankfurt'ta gerçekleşecek olan Türk Tiyatro Festivalinde, ünlü tiyatrocu Ferhan Şensoy’a anısına da yer verileceğini bildirdi.

1 Eylül’deki festivalde Ferhan Şensoy'a mutlaka yer vereceklerini belirten Kamil Kellecioğlu, “Üzüntümüz gerçekten tarif edilemez. Türk Tiyatrosu bugün yasta çünkü böyle bir yazarı,  hayatını tiyatroya adamış bir adamı kaybettik” dedi. Yarınki festivalin açılışında onu anacaklarını da açıkladı. Ayrıca Ferhan Şensoy ile 2000'lerin başında tanıştığını ve bunun yaklaşık 20 yıllık bir dostluk olduğunu vurguladı.

“Bizim abi kardeş ilişkimiz vardı”

Ferhan Şensoy ile arasında çok özel bir bağ olduğunu açıklayan Kamil Kellecioğlu “Ferhan abi ile bizim farklı bir ilişkimiz vardı. Abi kardeş gibiydik. Ferhan Şensoy bir dert babasıydı aynı zamanda, dertlerimi paylaştığım, bana yol gösteren, ışık tutan bir adamdı. Benim için bir tiyatro adamından ziyade bir abi gibiydi” dedi. İki veya üç haftada bir mutlaka telefonlaştıklarını hatta en son iki hafta önce konuştuklarını ve ona bu sene tiyatro festivaline gelip gelemeyeceğini sorduğunda, “Zamandan zaman bulsam kendime zaman ayıracağım” dediğini açıkladı. Şensoy’un bitirmesi gereken bir sürü kitap olduğunu, işinin çok zamanının ise az olduğunu söyledi.

“Aşkımızın Son Durağı”

Kellecioğlu, şuanda Ferhan Şensoy’un yazdığı Aşkımızın Son Durağı isimli tiyatro oyununa çalıştıklarını ve bunun gerçekten son durak olduğunu belirtti ve ardından devam etti: Bu bizim beşinci oyunumuz, daha önce “Haneler, Hayrola Karyola, Biri Bizi Dikizliyor,” oyunlarını da oynamıştık. Tanışmamıza vesile olan oyun ise benim için özel bir oyun olan  “Kahraman Bakkal Süpermarkete Karşı” oyunuydu.

Türk Tiyatrosu yasta

Türk Tiyatrosu bugün yasta çünkü hayatını tiyatroya adamış bir adamı kaybettik. Altıncı Tiyatro Festivalinden sonra kendisine ödül verilen Rasim Öztekin'i de kaybetmiştik, kavuğun son iki ustası maalesef artık aramızda değil. Kellecioğlu sözlerine şunlarla devam etti “Umarım bu ülke Ferhan Şensoy gibi bir sanatçının adını unutmaz, her zaman yaşatır ve eserlerini çok iyi korur”.

Haber: Tuğba Ünal

HABERE YORUM KAT