Federal Devlet’e inanılmaz etki… Alman istihbaratının ikinci adamı bir Türk!

Federal Devlet’e inanılmaz etki… Alman istihbaratının ikinci adamı bir Türk!

CHP Berlin Başkanı Kenan Kolat, Türkiye’deki genel seçimler öncesinde Artı49’a yaptığı söyleşide partisinin yurt dışında yaşayan Türkler için yapmayı planladığı projeleri paylaştı. Kolat, bunların yanında Türkler’in Almanya’ya etkisinden bahsetti.

Kolat, Türkler’in Almanya’ya etkisini şu söylerle anlattı:

“Yurt dışında yaşayan insanlar yaşadıkları yerlere çok önemli katkılarda bulunuyor. Türkiye'de bunlar çok bilinmiyor. Almanya'nın Federal Meclisi başkan vekili bir Türk; Aydan Özoğuz. Federal İçişleri Müsteşarı Mahmut Özdemir, Federal Aile Bakanlığı Müsteşarı Ekin Deligöz, Federal Bayındırlık Bakanlığı Müsteşarı Cansel Kızıltepe, Federal Tarım Bakanı  Cem Özdemir...

Şimdi söyleyeceğim yerinizde durun Almanya Milli İstihbarat Teşkilatı İkinci Başkanı Sinan Selen bir Türk!  

Türkler bu toplumu o kadar çok etkilediler, o kadar çok bilgi birikimine sahipler ki üniversitelerde 2 binin üzerinde Türk kökenli bilim insanı var. Bu insanlarla bir iletişim kurun... Onlara platformlar sunabiliriz, deneyimlerini Türkiye'ye yönlendirebiliriz. Ama Türkiye siyaseti bunun yerine kendi siyasetlerini buraya gönderip o şekilde biçimlendirmeye çalışıyor. Bundan kurtulmak gerekiyor.”

Sinan Selen kimdir?

2019 yılında Almanya'da iç istihbarattan sorumlu Anayasayı Koruma Teşkilatı (BfV) Başkan Yardımcılığına Türk kökenli Sinan Selen görevlendirildi. Almanya’da ilk kez göçmen kökenli biri, ülkenin iç istihbarat biriminde iki numaraya yükselerek önemli bir pozisyona gelmiş oldu. Selen'in stanbul doğumlu ve Köln Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduğu biliniyor.

Selen, Almanya'nın Federal Anayasa Koruma Dairesi Başkan Yardımcılığı'nın (BFV) görevine ilk kez geldiğinde, Almanya'nın en sağdaki çevreleri geçmişlerine dayanarak kendisine bir saldırı başlattı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT