Federal Büro'dan açıklama! Acil durumlar için bu yiyecekleri stoklayın...

Federal Büro'dan açıklama! Acil durumlar için bu yiyecekleri stoklayın...

Acil durum malzemeleri stoklayın: Ukrayna'daki savaş, insanların tekrar daha fazla önlemli olması gerektiğinin bir göstergesi. Acil durumlar için stoklamanız gereken yiyecek listesi işte bu şekilde..

Ukrayna savaşında insanlar canlarından endişe ediyor, evlerinde veya güya güvenli yerlerde barikat kuruyor ve savaşın bir an önce bitmesini umuyor. Bu gibi durumlarda, uzun ömürlü yiyecekleri yanınızda bulundurmanızda fayda var. Federal Büro on günlük yiyecek listesi yayınladı. Federal Sivil Koruma ve Afet Yardımı Dairesi, acil bir durumda kilerde bulunması gereken yiyeceklerin bir kontrol listesini yayınladı.

Temel olarak aşağıdakiler geçerlidir: Acil durum malzemeleri için, raf ömrü uzun olan ve yeterli kalori ve besin sağlayan yiyecekler satın alınmalıdır. İşin püf noktası: Bir öğün için birleştirilebilecek birçok farklı yiyecek satın alın.

İkmal her zaman aile ve arkadaşların tercihlerine ve alışkanlıklarına göre ayarlanmalıdır. Evde evcil hayvanınız veya bebeğiniz varsa, alışveriş yaparken de fazladan yiyecek stoklamalısınız.

Acil durumlarda kilerinizde bulunması gereken malzemeler işte bu şekilde.

Maden suyu/meyve suları: Ortalama olarak, bir kişinin içmek ve yemek pişirmek için iki litreye ihtiyacı vardır.
Erişte/patates/pirinç/ekmek: 3,5 kg
Meyve/Kuruyemiş
Sebzeler: Konservelerin artık pişirilmesi gerekmiyor. Acil durum malzemeleri için havuç, soğan veya balkabağı gibi depolanabilen (dört kilogram) ürünler tavsiye edilir.
Süt ürünleri
Et, balık, yumurta (1,5 kilogram) raf ömürleri nedeniyle hızlı tüketilmelidir.
Sürme, tuz, şeker, bal, bisküvi, hazır yemek ve baharat gibi diğer ürünleri de unutmayın.
Satın aldığınız yiyecekler serin, kuru ve karanlık bir yerde saklanmalıdır. Ayrıca ambalajın hava geçirmez olup olmadığını da kontrol etmelisiniz. 

Artı49
Fotoğraf:Unsplash

HABERE YORUM KAT