Fatih Portakal'dan Suriyeli mülteciler konusunda çıkan tartışmalara dair çarpıcı açıklamalar

Fatih Portakal'dan Suriyeli mülteciler konusunda çıkan tartışmalara dair çarpıcı açıklamalar

Fatih Portakal, Suriyeli mülteciler üzerinden çıkan tartışmalara dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Gazeteci Fatih Portakal, Suriyeli mülteciler üzerinden yürütülen tartışmalar hakkında sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. 

Fatih Portakal, "Artık Suriyeliler evlerine dönsün diyenlerle Suriyelilerin evi artık burası kalsın diyenler ortak aklı nerede yakalar? Bu sorunun yanıtını veremediğim için geleceğin önemli toplumsal sorunu olarak görüyorum. Bu konuda da ülkeyi zor günler bekliyor." ifadelerini kullandı.
Fatih Portakal'ın paylaşımı şöyle oldu:

1-Suriyelilerin ülkelerine dönmeleri kadar doğal bir şey olamaz.Çünkü vatanları orası. Ama gönderilirken hak ve hukuka uygun olmalı. BM gözetiminde ve garantisinde evlerine gitmeliler.Evlerine dönsün diyenlere faşist de denemez.En az kalsın diyenler kadar bir yurttaşlık görüşüdür

2- Pratikte geri gönderilmeleri bu kadar kolay olur mu? Hiç zannetmiyorum. 10 yıldır göçüp, başka bir kültürde ve ülkede yaşayan insanlar bunlar. Kendi işi olan var, çalışan var, ögrencisi var, işsizi var. Devlet sayıları milyonlarla ifade edilen insanları denetleyebiliyor mu?

3- Mesele denetlenebilmeleri! Üretmeleri, çalışmaları. Vergi vermeleri.Gerekirse askere gitmeleri. Yan gelip yatmamaları. Devlet tarafından tembellige alıştırılmamaları. Göçtükleri bu ülkenin insanları için gelecekte tehlike olmamaları. Bunlar sağlanabilirse kalabilirler tabi

4- Türkiye’nin yumuşak karnı çok ‘Göçmen Suriyeliler’ meselesi de artık onlardan biri. Bireysel ve toplumsal hassasiyet gerektiren bir konu. Adeta sinir ucu gibi. Görünüyor ki, siyasetçinin malzemesi olacak. Umarım ortak akılla insanların sağduyusu galip gelir.

5- Artık Suriyeliler evlerine dönsün diyenlerle Suriyelilerin evi artık burası kalsın diyenler ortak aklı nerede yakalar? Bu sorunun yanıtını veremediğim için geleceğin önemli toplumsal sorunu olarak görüyorum. Bu konuda da ülkeyi zor günler bekliyor.

fatih.png

fatih2.png

fatih3.png

HABERE YORUM KAT