Fatih Camisi'nde ışık gösterisi

Fatih Camisi'nde ışık gösterisi

Hollanda'nın Eindhoven kentinde, "GLOW" Işık Sanat Festivali'ne dahil olan camide gerçekleştirilen gösteri büyük ilgi gördü.

EINDHOVEN - Hollanda'nın Eindhoven kentinde, "GLOW" Işık Sanat Festivali kapsamında Fatih Camisi'nde ışık gösterisi gerçekleştirildi.

Eindhoven GLOW Festival Vakfınca bu yıl 12'ncisi organize edilen Işık Sanat Festivali'nde, Hollanda Diyanet Vakfına bağlı Fatih Camisi'nde yapılan ışıklı gösteri, büyük ilgi gördü.

Fatih Camisi Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Koçakoğlu yaptığı konuşmada, camideki devamlı ışıklandırma uygulamasının vakfın ilgisini çektiğini ve projeyle ilgili görüşmelerin başladığını söyledi.

Anadolu sanatının renkleri ve motifleri

Koçakoğlu, "Teması kaynak olan festivalde, Mevlana Celaleddin Rumi'nin 'Tüm evren seninmiş gibi parla' sözünden esinlenerek Fatih Camisi'nin bu yıl festivale alınması öngörüldü. Camimizin mutlaka bu festivalde olmasını istediler ve biz de yönetim olarak bunu kabul ettik. Anadolu sanatının renkleri ve motiflerinden oluşan ışıklandırma çalışmasını yaptık." dedi. 

Dünyanın en büyük festivallerinden biri olarak görünen "GLOW" Işık Sanat Festivali 18 Kasım Cuma gününe kadar devam edecek.

HABERE YORUM KAT