Fare pislikleri, küf, idrar, bozuk ürünler... Bremen'de yapılan gıda denetimleri kepazeliği ortaya çıkardı

Fare pislikleri, küf, idrar, bozuk ürünler... Bremen'de yapılan gıda denetimleri kepazeliği ortaya çıkardı

Bremen'de faaliyet gösteren 32 gıda işletmesinin, halk sağlığı tehlikeye atacak düzeyde kalitesiz hizmet verdikleri raporlandı.

Bremen Eyaleti Gıda İzleme, Hayvan Refahı ve Veterinerlik Servisi (LMTVet), yemek hizmeti veren işletmeleri düzenli olarak hijyen yönetmeliklerine uygunluk açısından habersiz bir şekilde denetliyor.

Denetimlerde, geçtiğimiz altı ay içinde Bremen eyaletindeki toplam 32 yemek şirketinin önemli eksiklikleri olduğu tespit edildi.

TOZ ALTINDA SAKLANAN ÇİĞ ET

Bremen'deki bir alışveriş merkezinde bulunan bir fırında, çeşitli yerlerde fare pislikleri bulundu ve kusurlar listesine göre buz küpü makinesi üzerinde de "sümüksü koyu tortular" bulunuyordu. Aynı alışveriş merkezindeki bir başka fırının da fare pisliği ve idrarla kirlenmiş olduğu tespit edildi.

Gröpelingen'deki bir Yunan restoranı ise mutfağındaki hijyen eksiklikleri nedeniyle dikkat çekti. Çiğ et doğrudan toz ve siyahımsı küf benzeri tortularla kirlenmiş olan soğutma ünitesinin buharlaştırıcısının altında depolanmıştı. Schwachhausen'deki bir başka Yunan restoranında da ambalajsız yiyeceklerin, küf birikintilerinin olduğu bir alanda depolandığı belirlendi.

BOZUK MALZEMEYİ PİŞİRİYORDU

Fareler Bremen-Huchting'deki bir süpermarketi kendilerine ev edinmişlerdi. Depo alanında dışkı ve yenmiş yiyecekler bulundu. Mekanda herhangi bir haşere kontrol önlemi alınmadığı da tespit edildi.

Woltmershausen'deki bir pizzacıda, "güçlü, kötü, tatlı ve ekşi bir bozulma kokusuna" sahip pişmiş jambon ve tortellini dolması bulundu. Aşçı tortelliniyi tavada yeni hazırlıyordu.

Hulsberg bölgesindeki bir indirim mağazasında, self servis tezgahında kemirilmiş ve dışkı izleriyle dolu bir Nutella muffin bulundu. Alanların bir süredir temizlenmediği anlaşıldı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT