“Eyvah çocuğum kitap okumuyor”

“Eyvah çocuğum kitap okumuyor”

Eğitimci-yazar Özge Doğar, özgüveni olan ve empati yeteneği güçlü çocuklar yetiştirmenin yolunun kitap okumaktan geçtiğine işaret ediyor. Türkiye’de başlattığı atölye çalışmasını, 15 Haziran’da Almanya’nın Hannover, Hildesheim şehirlerine taşıyor.

"Bir çocuğun eğitiminden sorumlu olmak, onun dünyasını şekillendirip geleceğe hazırlanmasını sağlamaktır. Ebeveynlerin görevleri oldukça büyük çünkü bu hiç de kolay değil. Çocukları için en iyisini istemeleri ama bazen en iyinin ne olduğunu bilmeleri ve şaşırmaları çok normal. Bu şaşkınlığa rağmen kitap okumamasını “eyvah” olarak karşılıyorlarsa inanın bana çocukları için tüm kilitleri açmışlardır demektir " diyen Eğitimci-Yazar Özge Doğar Türkiye'de 'eyvah Çocuğum Kitap Okumuyor' atölye ve seminer çalışmasını 3 yıldır sürdürüyor. Daha önce 18 Ocak 2018 Tarihinde de Almanya’nın Hannover şehrinde çocuklar için ebeveynlerine yönelik eğitim veren Özge Doğar,  tekrar Almanya’ya geliyor. 15 Haziran tarihinden itibaren başta Hannover, Hildesheim ve çeşitli şehirlerde atölye çalışması yapacak bunun yanında imza ve söyleşi de gerçekleştirecek. 

Özge Doğar “Nasıl diş fırçalamak, duş almak bizim alışkanlığımız ise kitap okumak da bizim zihnimiz için alışkanlık haline gelebilir. Bunun için önce ebeveynlerin bir süreçten geçmesi ve belli bir bilinç seviyesine gelmeleri gerekir. Eğer bir ebeveyn, eyvah çocuğum kitap okumuyor, diyorsa zaten muhteşem bir ebeveyndir. Sadece çocuğunun ilgisini kitap ve okumak üzerinde toplayamamıştır. Bu atölye ve seminerler bu sorunu çözmeyi hedef alır. Kitap okumamak sorun mudur? Evet çok ciddi evrensel bir sorundur. Bunun bir sorun olduğunu görmek bile kitap okumanın sonucudur. " dedi.

aa-001.png

HABERE YORUM KAT