Eylül ayından itibaren hesabınıza 300 Euro ödeme gelmiş olmalı

Eylül ayından itibaren hesabınıza 300 Euro ödeme gelmiş olmalı

Almanya'da artan enerji fiyatlarının neden olduğu ek yükü hafifletmek için tüm çalışanlara 300 Euro'luk enerji sabit oranı ödenecek.

Artan fiyatlar ve yüksek enerji maliyetleri – gelir vergisine tabi çalışanların yükünü hafifletmek için bir defaya mahsus 300 Euro'uk bir ikramiye ödenecek. Bu, Eylül ayından itibaren kişilerin hesaplarına yansıtılması planlanıyor. 

1'den 5'e kadar gelir vergisi dilimlerinde sınıflandırılan herkes, federal hükümetten bir defaya mahsus 300 Euro'luk ikramiye alacak. Bu miktar vergiye tabidir ve eylül ayında maaşla birlikte ödenmesi beklenmekte. Serbest meslek sahipleri için, gelir vergisi ön ödemesi bir kez 300 Euro düşürülecek. Gelir vergisine tabi olmayan herkes enerji sabit oranı alamayacak - bu emekliler ve öğrenciler için geçerli.

Birçok emekli artık istihdam edilmemekte, bu nedenle planlanan enerji ödeneğine dahil edilmemekte. Aylardır bu durum, ekonomik araştırma enstitüleri DIW ve IW'den uzmanlar tarafından eleştiriliyor. Bununla birlikte, emeklilerin 300 Euro'luk enerji sabit ücretini nasıl alabilecekleri konusunda bir yöntem var. Etkilenen emeklilerin bu yıl mini-işçi olarak yalnızca bir gün çalışmış olmaları halinde ve şimdiden enerji sabit ücretine hak kazanmış oluyor. Bunu, CDU finans uzmanı Antje Tillmann'ı açıklıyor: “Örneğin bir emeklinin 2022'de torununa bir saat bakması ve çocuklarından mini iş veya serbest meslek olarak 12 Euro asgari ücret alması yeterlidir. Daha sonra bu geliri vergi beyannamesinde belirtiyor ve Mayıs 2023'te enerji fiyatı toplu ödemesini alıyor.” Bununla birlikte, Handelsblatt'ın bildirdiği gibi, maliye bakanına atıfta bulunarak proje de eleştirildi: “Federal hükümet tarafından planlanan yardım paketi 800 milyon Euro'dan fazla bürokrasi maliyetine neden oluyor.”

300 Euro sabit enerji oranı: Bundan en çok kim yararlanır?
Özellikle düşük gelirliler, gelir vergisine tabi olduğu için enerji sabit oranından yararlanmaktadır. Özel ödeme, şu anda 10.347 Euro olan temel ödeneğin altında kalan herkese fayda sağlıyor.

Daha düşük bir gelir vergisi oranına sahip orta ücretli çalışanlar, enerji ödeneğinden daha fazlasını elinde tutabilir. Yılda 45.000 Avro kazanan, vergi sınıfı 4'te sınıflandırılan ve çocuğu olan bir çalışanın sabit enerji oranından 216,33 Euro civarında bakiyesi vardır. MDR'ye göre, bu çalışanın yıllık 15.000 Euro'luk maaşıyla aynı şartlara sahip olması halinde, enerji ödeneğinden yaklaşık 248,83 Euro'yu alıkoyabilecek.

Artı49
Fotoğraf: Ralph - Pixabay

HABERE YORUM KAT