Eylemcilere tahriş edici gaz sıkan yaşlı adama 2700 Euro ceza

Eylemcilere tahriş edici gaz sıkan yaşlı adama 2700 Euro ceza

71 yaşındaki adam, bir yolu kapatan eylemcilere tahriş edici gaz sıktı. Mahkemede hiç pişmanlık göstermedi. 2700 Euro para cezasına çarptırıldı.

Berlinli bir emekli, iklim koruma grubu "Letzte Generation" (Son Nesil) üyelerine spreyle saldırdığı için mahkemede para cezasına çarptırıldı. Tiergarten Bölge Mahkemesi verdiği kararda, 71 yaşındaki adamın bazı göstericilerin yüzüne yakın mesafeden sprey sıktığını belirtti. Ağır bedensel zarara yol açtığı gerekçesiyle her biri 30 euro olmak üzere 90 gün (toplam 2700 Euro) para cezasına çarptırıldı.

Emekli olmadan önce en son güvenlik görevlisi olarak çalışan ve diğer görevlerinin yanı sıra elçiliklerde de görev yapan adam, kendi ifadesine göre, Eylül 2023'te bir doktor randevusuna gidiyordu. Berlin'in doğusundaki Landsberger Allee'de iklim göstericileri tarafından kurulan barikat nedeniyle arabasını durdurmak zorunda kalmıştı.

TEKMELERKEN VİDEOSU VAR

İddianameye göre, daha sonra araçtan inerek göstericilerin yanına gitmiş ve onlara tahriş edici gaz sıkmıştı. Üç kişi hafif yaralanmış ve göz, cilt ve solunum yolu tahrişinden şikayet etmişlerdi. Duruşma sırasında kanıt olarak bir video gösterildi. Videoda sanığın turuncu renkli yelek giyen kişilerin yüzüne yakın mesafeden gaz sıktığı ve bir kişiyi tekmelemeye çalıştığı görülüyordu.

Emekli, suçunu inkar etmedi ancak sorgusu sırasında tahriş edici gaz değil, bir kolonya sıktığını savundu. Bunu yıllardır deodorant olarak arabasında bulundurduğunu belirten yaşlı adam, “Terör örgütüne” karşı nefsi müdafaada bulunduğunu ve medeni cesaret gösterdiğini söyledi. Mahkemede, “Başka kimsenin katılmaması beni hayal kırıklığına uğrattı” dedi.

Mahkeme, sanığın eyleminin uygun bir araç olmadığını beyan etti. Bununla birlikte, adamın arabasını durdurmaya zorlanmış olması nedeniyle meşru müdafaaya benzer bir durum olduğunu kabul etti. Bu nedenle ve ciddi bir yaralanma olmadığı için, mahkeme davanın daha az ciddi olduğunu düşündü.

ARTI49

HABERE YORUM KAT