Eyalet seçimlerinden çıkan iki kritik sonucu açıkladı: Eylül'den sonra her şey değişebilir

Eyalet seçimlerinden çıkan iki kritik sonucu açıkladı: Eylül'den sonra her şey değişebilir

Cumhuriyet Halk Partisi Berlin Birliği Başkanı Kenan Kolat seçim sonuçları için sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede seçimin iki önemli sonucu olduğunu belirtti.

Almanya, 26 Eylül’de yapılacak genel seçimler öncesi ilk etabı geçti. Bu yıl yapılacak altı eyalette parlamento seçimlerinin ikisi, iki eyalette yapılacak yerel seçimlerin ise ilki tamamlandı.

Her iki eyalet parlamentosu seçiminde mevcut başbakanlar farkla kazanırken, Başbakan Merkel’in partisi CDU’nun aldığı oylar ise Almanya geneli için CDU’suz iktidar seçeneklerini beraber getirdi

Baden-Württemberg ile Rheinland-Pfalz eyaletlerinde CDU tarihi bir yenilgi aldı. 

SPD içerinde de uzun yıllar siyaset yapmış olan Cumhuriyet Halk Partisi Berlin Birliği Başkanı Kenan Kolat seçim sonuçları için sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede seçimin iki önemli sonucu olduğunu belirtti. 

Kolat, ilk sonucu "AfD adlı ırkçı parti toplumdaki korona politikasındaki tepkilere karşın oy kaybetti" sözleriyle açıkladı. 

Bir diğer önemli mesele için ise "Eylül ayında yapılacak genel seçimlerde CDU'suz bir Hükümetin kurulabileceği olasılığı var" ifadelerini kullandı. 

İŞTE O AÇIKLAMALAR: 

1.jpg2.jpg3.jpg

HABERE YORUM KAT