Essen'deki o meslek okulu merak konusu oldu... Sürekli kundaklama ve bomba alarmı!

Essen'deki o meslek okulu merak konusu oldu... Sürekli kundaklama ve bomba alarmı!

Essen şehrinde yer alan bir meslek okulu son yıllarda 4 kundaklama vakası ve bir çok tehdit ile karşı karşıya kaldı

Essen'in Altendorf ilçesinde Bockmühle Meslek Okulu, bomba tehdidi nedeniyle Perşembe günü boşaltıldı. Dersler iptal edildi.

Altendorf'ta Bulunan Bockmühle Meslek Okulu'nun başına gelmeyen kalmadı. 2022 sonbaharındaki birkaç kundaklama saldırısının ve ocak ayındaki teknik hasar nedeniyle kısa bir tahliyenin sornasında , bu perşembe günü isimsiz bir bomba tehdidi nedeniyle 1.400 öğrencinin dersleri iptal edilerek evlerine gönderildi. Olayın ardından polis soruşturma yürütüyor.

Perşembe sabahı saat 8 sularında, kimliği belirsiz bir kişi okulu aradı. Binaya bomba yerleştirildiğini açıkladı. Okul yönetimi daha sonra belediye ile birlikte o günkü derslerin iptal edilmesine karar verdi. Okulun web sitesinde de sabah saatlerinden itibaren "Tüm sorumlu makamlarla görüştükten sonra öğrenciler sabah 9:20'de evlerine gönderildi." açıklaması yapıldı.

Altendorf semtindeki Bockmühle okulu, sürekli bir hedef olarak kabul ediliyor. Okul defalarca suç faaliyetlerinin hedefi oldu ve olmaya devam ediyor. Son yıllarda sadece dört kundaklama saldırısı oldu . Bunlar hiçbir zaman netlik kazanmadı. Yangınların çıkmasından sonraki hasar bazen yıkıcıydı - en son ekim 2022'de, kimliği belirsiz kişiler arka arkaya iki gece sınıfları ateşe verdi ve sekiz sınıf kullanılamaz hale geldi. 2022 sonbaharından bu yana binanın girişlerine, okulu günün her saati koruyan dört güvenlik görevlisi yerleştirdi.

Veli temsilcisi "Güvenlik görevlisi önlemi gözle görülür bir başarı getirdi, günlük hayat yeniden sakinleşti, dersler rahatsız edilmeden devam edebildi" açıklamasını yaptı. 

 

HABERE YORUM KAT