Eskişehir'de yürüyüş yapan Anarşi İnisiyatifi grubuna polis müdahalesi: 16 gözaltı

Eskişehir'de yürüyüş yapan Anarşi İnisiyatifi grubuna polis müdahalesi: 16 gözaltı

Eyüp KELEBEK / ESKİŞEHİR, (DHA)- ESKİŞEHİR'de Suruç'taki bombalı intihar saldırısını protesto etmek için AK parti İl binasına yürümek isteyen Anarşi...

Eyüp KELEBEK / ESKİŞEHİR, (DHA)- ESKİŞEHİR'de Suruç'taki bombalı intihar saldırısını protesto etmek için AK parti İl binasına yürümek isteyen Anarşi İnisiyatifi grubuna polis müdahalede bulundu. Polisler gruptakilerden 16 kişiyi gözaltına aldı. Çevrede toplanan vatandaşlar polislere alkışlarla destek verdi.
Akşam saatlerinde İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'nda toplanan Anarşi İnisiyatifi grubu üyesi yaklaşık 50 kişi 'Bütün devletler katildir. Unutmayacağız, affetmeyeceğiz' yazılı pankart açarak yürüyüşe geçti. Sık ık 'Katil devlet hesap verecek', 'Devlet yaparsa katliam yapar', 'İsyan, devrim, anarşi', 'Suruç'un hesabı sorulacak' ve 'Suruç'ta düşene dövüşene bin selam' şeklinde sloganlar atan grup, yaklaşık 100 metre kadar yürüdükten sonra Porsuk Çayı araç köprüsü üzerinde polis barikatlarıyla karşılaştı. 
Köprünün 3 geçiş yerini de kapatan polisler gruptakilere müdahalede bulundu. Kovalamaca sonucunda polisler grupta bulanlardan 16 kişiyi yakaladı. Yere yatırılıp kollarına plastik kelepçe takılanlar çevik kuvvet midibüslerine bindirilerek, Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Çevrede toplanan vatandaşlar polisleri alkışladı.
Gruptakilerden bazıları kaçarken sırt çantalarını yaya kaldırımına attı. Bir çanta bomba şüphesi ile etrafına güvenlik şeridi çekilerek yanına kimse yaklaştırılmadı. Gelen bomba uzmanı patlatmadan açtığı çantada sprey boya ile havai fişekler olduğunu belirledi. Gözaltına alınanlardan bazılarının da çantalarında çok sayıda havai fişek ele geçirildi. Gruptakilerin AK Parti il binası önüne kadar yürüdükten sonra burada çantalarındaki havai fişekleri atmayı planladıkları öne sürüldü.
FOTOĞRAFLI
[gallery ids="296812,296813,296814,296815,296816,296817,296818,296819,296820"]

HABERE YORUM KAT