Ermenistan-Azerbaycan çatışması Avrupa’da: Almanya ve Avusturya’da gösteriler

Ermenistan-Azerbaycan çatışması Avrupa’da: Almanya ve Avusturya’da gösteriler

Almanya’nın Wuppertal kentinde Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarına yönelik saldırıları ve Dağlık Karabağ’ı işgal etmesi protesto edildi. Viyana’da ise cuma gecesi Ermenistan yanlısı bir gösteri düzenlenmişti.

Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki çatışmaların alevlenmesiyle birlikte, yoğun bir Türk nüfusun yaşadığı ülkelerde gösteriler düzenlenmeye başladı. Bu ülkelerin başında Almanya ile Avusturya geliyor. Bölgesel sorunların Almanya ve Avusturya’ya taşınmamasını isteyen yerel yetkililerin zor bir durumda kaldıkları gözleniyor.

Almanya’nın Wuppertal kentinde ellerinde Azerbaycan ve Türk bayraklarıyla şehir merkezinde cumartesi günü bir araya gelen yaklaşık bin kişi, yürüyerek Azerbaycan lehine sloganlar attı. Göstericiler Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırılarını protesto ettiklerini ve Azerbaycan halkı ile ordusunun yanında olduklarını söyledi. Yürüyüşe Türklerin yanı sıra Azerbaycanlıların da katıldığı gözlendi.

VİYANA’DA ERMENİ CEMAATİNİN GÖSTERİSİ

Öte yandan Avusturya’nın başkenti Viyana’da cuma gecesi düzenlenen protesto gösterisinin yankıları sürüyor. Ermeni Apostolik Kilisesi Cemaatinin düzenlediği miting Almanca bir ilan ile sosyal medyada duyurulmuştu.

unnamed.jpg

Viyana’da yayımlanan “Yenivatan” gazetesinin internet sitesinde yer alan bir habere göre, Heldenplatz’da toplanan Ermeni Apostolik Kilisesi Cemaati, mitingin “Avusturya Federal Hükümet ve AGİT üzerindeki Türkiye ve Azerbaycan baskısını artırmak için” düzenlendiğini bildirdi. Azerbaycan-Ermenistan çatışmalarını Viyana’da protesto eden Ermeni cemaati, AB’den ve uluslararası kuruluşlardan, savaşın durdurulması için yardım talep etti. Barış istediklerini dile getiren cemaat yetkililerinin, Türkiye’yi suçlaması, Erdoğan ve Aliyev için de “Bu iki diktatörü durdurun” çağrısı yapması dikkat çekti.

“Yenivatan”daki habere göre, Avusturya’daki bazı Türk sivil toplum kuruluşları, Viyana’nın Ankara’ya sürekli “Sorunlarınızı buraya taşımayın” uyarısında bulunduğunu hatırlatarak, bu kez bir başka bölgesel sorunun farklı bir bakışla Viyana’ya taşınmasını ve böyle gösteriler düzenlenmesini anlayamadıklarını bildirdiler.

+49 – WUPPERTAL/VİYANA

HABERE YORUM KAT