'Erken seçim taraftarı değildik'

'Erken seçim taraftarı değildik'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, aslında erken seçim taraftarı olmadıklarını ve seçimin bu kadar erkene alınacağından haberlerinin olmadığını söyledi.

ANKARA - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, erken seçim kararı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Koşulların zorlaması nedeniyle erken seçim kararının alındığını ifade eden Yazıcı, "Genel olarak biz erken seçim taraftarı değildik ancak koşullar zorlayınca bu duruma gelindi. Rasyonel bir politika ve gerçekçi bir tutumla ilerleyeceğiz. 2017 yılından bu yana Türkiye'nin hem siyasal hem de hukuksal anlamda en önemli ve devrim niteliğindeki projesi anayasa değişikliğidir. Bu konu yıllardır gündemimizdeydi ancak tek başımıza sağlayacak çoğunluğa sahip değildik" diye konuştu.

MHP ile birlikte çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Yazıcı, "15 Temmuz sürecinden sonra Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye'ye yönelik tehditleri de göz önüne alarak bizimle bir yakınlaşması oldu ve birlikte anayasa projesini Meclis'ten geçirdik. 3 aşamadan oluşan bu projenin ilk aşaması böylece gerçekleşmiş oldu. İkinci aşama uyum yasaları ve son aşama da 2019'da yapılması öngörülen seçimdi. MHP ile birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Uyum yasaları sürecinde de ittifaka yönelik düzenlemeler ve seçim güvenliğine yönelik düzenlemeler var" dedi.

'HODRİ MEYDAN ÇAĞRISIYLA SEÇİMLERİ ERKENE ALDIK'

"Muhalefet partileri de "hodri meydan" çağrısı yapınca seçimleri erkene aldık" diyen Yazıcı şöyle devam etti:

"Çok uzun süredir seçimler hakkında bize sorular yöneltiliyordu. Erkene alınıp alınmayacağı soruluyordu. Biz sürekli erken seçim konusundaki kesin görüşlerimizi dile getiriyorduk ancak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Salı günü yaptığı erken seçim çağrısına karşı bir değerlendirme yaptık ve seçim tarihi öne alındı. Bu konunun sürekli konuşulması, tartışmalara yol açıyordu. Muhalefet partileri de "hodri meydan" çağrısı yapınca seçimleri erkene aldık. Bahçeli'nin erken seçim çağrısı yapacağı hakkında bir bilgim yoktu. Ben de seçimlerin bu kadar erken bir tarihte yapılacağını düşünmemiştim. Bu açıklamalardan sonra yaptığımız rasyonel değerlendirmeler ile Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde yaptığımız görüşmeler ve Genel Başkanımızın Sayın Bahçeli ile yaptığı görüşmeden sonra seçim tarihini netleştirdik."

HABERE YORUM KAT