Eren Erdem yurt dışına çıkış yasağı

Eren Erdem yurt dışına çıkış yasağı

CHP Milletvekili Eren Erdem yurt dışına çıkış yasağı nedeniyle Almanya'ya gidemedi.

İSTANBUL - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Eren Erdem,  FETÖ davası kapsamında hakkında çıkarılan yurt dışına çıkış yasağı nedeniyle bugün Almanya'ya gidemedi. Milletvekili Eren Erdem bu sabah saat 07.00'da eşi ve çocuklarıyla Almanya'ya gitmek için Atatürk Havalimanı'na gitti. Havalimanı polisleri, Eren Erdem'e hakkında  yurt dışına çıkış yasağı olduğunu söyledi. Bunun üzerine Erdem'in çocukları ve eşi Almanya'ya gitti, ancak kendisi gidemedi.  


MAHKEME İDDİANAMEYİ KABUL ETTİ YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI KOYDU

Eren Erdem hakkında İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi'nce yurtdışına çıkış yasağı konulduğu öğrenildi. Mahkeme, Eren Erdem hakkında "Silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik  yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek", "Gizli tanığı deşifre etmek" ve "Soruşturmanın gizliliğini ihlal" suçlarından 9,5 yıldan 22 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianameyi kabul etti.

Eren Erdem hakkında açılan davanın ilk duruşmasının 19 Eylül'de saat 10.00'da yapılmasına karar veren mahkeme heyeti, Eren Erdem hakkında da yurt dışına çıkış yasağı koydu. 

HABERE YORUM KAT