Erdoğan'ın dağıttığı 200 TL Alman basınında gündem oldu!

Erdoğan'ın dağıttığı 200 TL Alman basınında gündem oldu!

Erdoğan'ın para dağıttığı anlar dünya basınında yer aldı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için sandıklar kapanırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oy kullandığı okuldaki  seçmenlerle bir araya geldiğinde para dağıttığı anlar da dünya basınında çok konuşuldu.

Almanya'nın Der Spiegel dergisi ise, ''Almanya'da düşünülemeyecek olan Türkiye'de mümkün: Görevdeki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oyunu kullandıktan kısa bir süre sonra sandık önünde vatandaşlara nakit dağıtıyor.'' ifadelerine yer verildi.

İngiltere merkezli The Guardian gazetesinde ise o anlar, "Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda oy kullandığı sandıkta para dağıttı. Görevdeki cumhurbaşkanı, taraftarlarıyla tokalaşırken 200 lira değerinde banknot dağıttı" şeklinde yer buldu.

Reuters'da ise haber şu ifadelerle yer aldı: "Erdoğan değeri yaklaşık 10 ABD doları olan 200 TL’lik banknotları verdi ve kapının dışında sıraya giren destekçilerinin elini sıktı. Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı gibi özel günlerde çocuklara genellikle paranın yanı sıra oyuncaklar da dağıtan Erdoğan için bu hareket bir gelenek haline geldi."

HABERE YORUM KAT
1 Yorum