Erdoğan'dan Meral Akşener'e: Ahlaksızlaşan siyasetçi, zavallı

Erdoğan'dan Meral Akşener'e: Ahlaksızlaşan siyasetçi, zavallı
Cumhurbaşkanı Erdoğan bir grup gençle yaptığı söyleşide, Meral Akşener'e yönelik "Beni Netanyahu ile aynı kefeye koyacak kadar ahlaksızlaşan bizde siyasetçi var. Zavallıdır" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe'deki Millet Kütüphanesi'nde düzenlenen "Kütüphane Söyleşileri"nde bir grup gençle bir araya geldi ve soruları yanıtladı. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in partisinin grup toplantısında kendisini İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya benzetmesine tepki gösteren Erdoğan, “40 yıllık siyasi hayatı bunlarla mücadele ede ede geçmiş olan bir Erdoğan’a sen bunu söyleyemezsin, bu senin ne haddinedir ne de sana böyle bir fırsatı kimse vermez” diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

'5 BİNE İNDİĞİMİZDE ÇOK RAHATLAYACAĞIZ'
Erdoğan salgına ilişkin bir soru üzerine "Kısmi kapanmayla tam kapanma arasında farkı çok açık net gördük. Şimdi hedef 5 bine inmek, 5 bine indiğimiz andan itibaren çok daha rahatlayacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aşı oranlarına ilişkin "Sayı olarak paylaşayım. Şu an itibariyle Türkiye dünyadaki aşı uygulamasında hemen hemen en önde gelen ülkelerden bir tanesi. 11 buçuk milyonu 2. doz olmak üzere toplamda 26 buçuk milyon aşılama yaptık" ifadelerini kullandı. 

'BİONTECH AŞISINI BOL MİKTARDA GETİRMEK İSTİYORUZ'
Erdoğan aşı konusunda devamla şunları söyledi: "Biontech aşısını bol miktarda getirmek istiyoruz. Dün Rusya'da görüşmeler yapıldı. Acaba ne kadar aşı alabiliriz onun görüşmesi yapıldı. Yerli aşı gelmeden önce bu aşılarla devam etmek istiyoruz, kimseye muhtaç olmayalım. Ölüm sayılarını çok dikkate alıyorum, bunları daha da düşürelim. Bu çalışmaları da kararlı şekilde sürdürüyoruz."

‘TÜRKİYE'YE ORADAN DÖVİZ GİRECEKSE GİRSİN’
Erdoğan tam kapanmada turistlere tanınan serbestliğe ilişkin bir soruya ise "Turistlere serbest, vatandaşa yasak fikri iktidarı nereden çökertiriz, zayıf düşürürüz... Bu sabah bir televizyon programında turizm çöktü dediler. Bu yeni siyasete giren şahıs. Biz göreve geldiğimizde 12 milyon dolardı turizm geliri, biz 35 milyon dolara çıkardı. Ama şu anda korona virüsü döneminden geçiyoruz. Turist zaten gelemiyor. Biz riskleri göze alarak gelen turistlere ne için kapıyı kapatalım. Bu konularda yapılan iş siyasi dezenformasyon. Bunlara ben kulak asmıyorum. Şu anda Sultan Ahmet Meydanı'nda birçok yer kapalı. Dolaşan turistler de halı vesaire alıyorsa alıyordur. Onlara da neden kapıyı kapatacaksın, yapsın alışverişini. Türkiye'ye oradan döviz girecekse girsin. Birçok Avrupa ülkesi ile görüşmeler yapıyoruz. Bakanımız dün Rusya'daydı biz de İngiltere ve Almanya ile görüşmeler yapıyoruz. Niçin bir an önce turistler gelsin diye. Ama turiste açık yerliye kapalı gibi propaganda yapmak, sosyal medyanın ülkemizi içerde vurmasına yönelik kampanyadır." 

'BU SENİN NE HADDİNEDİR NE DE BÖYLE BİR FIRSATI SANA VERMEZLER'
Erdoğan, İsrail'in Filistin'deki saldırılarına yönelik bir soruyu, kendisini İsrail Başbakanı Netahyahu'ya benzeten İYİ Parti Meral Akşener'e getirdi. "Şimdi utanmadan sıkılmadan kalkıp beni Netanyahu ile aynı kefeye koyacak kadar ahlaksızlaşan bizde siyasetçi var" diyen Erdoğan şunları söyledi: “Filistin dendiği zaman benim ciğerlerim adeta sese gelir ve o, Filistin’in haritadaki yerini bilmeyecek kadar zavallıdır. Benim İsrail’in Başbakanı ile Davos’ta bir maceram oldu. Davos’ta o zamanki İsrail Başbakanına verdiğim cevabı tüm dünya biliyor. 40 yıllık siyasi hayatı bunlarla mücadele ede ede geçmiş olan bir Erdoğan’a sen bunu söyleyemezsin, bu senin ne haddinedir ne de sana böyle bir fırsatı kimse vermez. Netanyahu hiçbir zaman bizim dostumuz olmamıştır, olmayacaktır. Netanyahu’ya karşı bugüne kadar verdiğimiz mücadeleyi bundan sonra da vererek yolumuza devam edeceğiz."  

'FETÖ TAKIMINDAN ÖNEMLİ BİR İSİM ELİMİZDE'
Erdoğan açıklamasında "Yakında FETÖ takımından da önemli bir ismi açıklayacağız, şu anda elimizde. Kimi yakaladık, hesaba çektik, onun açıklamasını da yapacağız" dedi.