Erdoğan Üniversitesi araba yaptı

Erdoğan Üniversitesi araba yaptı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğrencileri, bir yerli araba üretti. 120 km'ye kadar hız yapabilen aracın tanıtımı için, Erdoğan'ın Rize'ye gelmesi bekleniyor.

 

RİZE - Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri, elektrikli bir araba üretti. Haber 61'in haberine göre, saatte 120 kilometre hıza ulaşabilen ve 100 kilometrede 1,4 liralık yakıt tüketen aracın adı Atmaca konuldu.

Elektrikli otomobilin testi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'ye gelmesi bekleniyor. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Karaman,  “Bugüne kadar araçları hep yurt dışından ithal ederek, alıyoruz. Üniversitelerin bu konuda devlete ve üreticilere destek vermesi lazım. RTEÜ olarak biz de bu işin bir yerinde olalım, dedik. Biz de bunu yapabiliyoruz, dedik. Burada yapılan çalışmalara devletimiz, destek vermeyi arzu ediyor. Bu, bize bir ön araştırma, model oldu. Umarım daha gelişmiş daha iyisinde önümüzdeki dönem arkadaşlarımız yapacaktır. Çok dar bir mekanda arkadaşlarımız bu aracı yaptı. Bizim için zordu; çünkü ilkti. Hatta aracı yaptığımız 28 metrekare tamirhanenin kapısı dardı. Biz kapıyı kırarak, aracı dışarı çıkarttık. Zor şartlarda, kıt imkanlarla bunu başardık; ama insanlar, bunun yapılabildiğini gördüler. Şimdi daha çok destek alacağımızı düşünüyorum. Artık elimiz, bu konuda daha güçlenmiş oldu” dedi.

yerli-araba.jpg

Kaynak: Haber61

HABERE YORUM KAT