Erdoğan-Trump görüşmesi 1 buçuk saat sürdü

Erdoğan-Trump görüşmesi 1 buçuk saat sürdü

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump'la görüşmek üzere Washington'a geldi.

WAHİNGTON - AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump görüşmesi sona erdi. Türkiye saati ile 20.13'te başlayan görüşme yaklaşık 1 buçuk saat sürdü.

“Suriye’deki ateşkes iyi gidiyor"

Görüşme öncesinde Erdoğan ve Trump kısa bir basın açıklama yaptı. Trump sözlerine “Suriye’deki ateşkesin iyi gittiğini” söyleyerek başladı; “Kürtler de memnun görünüyor” dedi. ABD Başkanı, Suriye’de “sadece petrolü güvence altına almak için asker bıraktıklarını” söyledi.

Trump, ikili görüşmede Türkiye’yle 100 milyar dolarlık ticaret anlaşmasının ele alınacağını aktarırken, S-400’lerle ilgili bir soruyu geçiştirerek “Bunların hepsini konuşacağız” demekle yetindi. ABD Başkanı, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ile iyi dostuz” ifadelerini de kullandı.

"Erdoğan bölgede çok saygı duyulan bir lider. Türkiye ile ilişkilerimiz iyi”

Trump, “Erdoğan’ın bölgede büyük saygı gördüğü ve ABD’yle Türkiye’nin ilişkilerinin iyi olduğu” yorumu da yaptı. Trump, “Türkiye 100’den fazla IŞİD savaşçısını yakaladı. Erdoğan bölgede çok saygı duyulan bir lider. Türkiye ile ilişkilerimiz iyi” diye konuştu.

Görüşmeden sonra ortak açıklama yapacaklarını belirten Erdoğan, “Sayın Başkan’la birazdan geniş bir basın toplantısı yapacağız. O bakımdan burada tekrar herhangi bir ifade kullanmama gerek yok. Basın toplantısında her şeyi etraflıca anlatacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı taşıyan uçak, Washington Andrews Hava Üssü'ne iniş yaptı. Erdoğan'ı, Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu, Amerika Birleşik Devletleri Protokol Genel Müdürü Cam Henderson karşıladı.

 

 

HABERE YORUM KAT